Srbija u Parizu

Utakmica karijere, maštali smo o ovome i "osvetili" naše košarkaše: Vico egzaltiran posle potapanja SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 16:14
Nemanja Vico, srpski vaterpolista, presrećan zbog plasmana u finale Olimpijskih igara Tanjug/AP Photo/Luca Bruno)
Nemanja Vico, srpski vaterpolista, presrećan zbog plasmana u finale Olimpijskih igara

Vaterpolo reprezentacija Srbije donela je još jednu olimpijsku medalju našoj državi, pošto je fantastičnom rolom protiv Sjedinjenih Američkih Država (10:6), obezbedila najmanje srebrninu na Igrama u Parizu.

Posle tri godine posta na velikim takmičenjima, renoviran tim je otišao u Francusku i sa sedam olimpijskih debitanata nastavio nisku od dva vezana finala najvećeg sportskog takmišenja. I to strašnom partijom protiv SAD. 

"Smo nam je bilo u glavi da pobedimo i na korak smo do sna. Maštali smo o ovome, pokazali smo karakter sa Grčkom, posle onog u grupi. Ovo je bio meč karijere svima. Čekamo protivnika za finale i mislim da smo senkonačno skupili, podigli i da smo spremni. Utakmica je karijere, to je to. Za ovo sam trenirao, ustajao svako jutro i trenirao da igram finale OI. Ostaviću poslednji atom snage, makar me izvlačili iz bazena. Ko god da dođe u finale, biće izuzetna utakmica, finale je finale i najgora ekipa bi bila teška tu. Spremni smo, iako smo se prošlu utakmicu potrošili mnogo, a sada odigrali kako treba", rekao je Nemanja Vico odmah posle meča. 

 

 

Na pameti im je bio i bolan poraz kolega košarkaša u sinoćnjem dramatičnom polufinalu sa SAD, o kome se i danas priča naširoko i nadugačko širom naše zemlje i sveta. 

"Pričali smo u sobi, bio je motiv za nas 13 koji igramo, a onda smo pominjali košarkaše, da osvetlimo obraz našoj braći. Odigrali su izuzetno, da ne zalazimo u detalje, znamo šta se desilo".

Na kraju je govorio malo i o savršenoj taktici za "jenkije", u vodi, koja je donela treće vezano olimpijsko finale. 

"Ušli smo agresivno, da ih slomimo na početku i pokažemo gde su i na koga došli. Izuzetno smo odigrali odbranu, u napadu je možda moglo još bolje. Ovo je bilo dovoljno za polufinale, nadam se da će u finalu sve biti vrhunski", podvukao je sjajni vaterpolista.