Srbija u Parizu

Završen nastup kajakaša u Parizu: Novaković i Dragosavljević treći u B finalu, Džombeta i Torubarov osmi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 13:55
Kajkaši Srbije u Parizu na Olimpijskim igrama AP Photo/Ebrahim Noroozi
Kajkaši Srbije u Parizu na Olimpijskim igrama

Srpski kajakaši Marko Novaković i Marko Dragosavljević zauzeli su danas treće mesto u B finalu K2 500 metara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Oni su kroz cilj prošli za 1.31,50 minut, dok su Vladimir Torubarov i Anđelo Džombeta, koji su veslali u zasebnom kajaku, zauzeli osmo mesto u trci sa vremenom 1.35.00.

Prvo mesto zauzeli su Španci, drugi su bili Kanađani.

Podsetimo, Novaković i Dragosavljević zauzeli su sedmo mesto u polufinalnoj trci, dok je tandem Torubarov - Džombeta bio osmi.

Obe naše posade tamičile su se u drugoj polufinalnoj grupi. Dvojica Marka - Novaković i Dragoslavljević bili su u statzi sedam, a odmah do njih veslali su Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov. Oni su juče u četvercu na istoj stazi zauzeli šesto mesto u finalu.

Imali su velike rivale za plasman u A finale, pre svih u posadama Nemačke, Australije i dva kajaka iz Španije. Dobro su startovale ove srpske posade. Novaković i Dragosavljević bili su četvrti na 250 metara, ali su ostali bez snage u finišu i završili kao sedmi (1:30,20 minuta) kao i Džombeta u Torubarov, koji od starta nisu uspeli da isprate ritam i bili ubedljivo poslednji (1:34,65)