Srbija u Parizu

Srbija obezbedila još jednu medalju na Igrama: Aleksandra Perišić u finalu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 17:00
Aleksandra Perišić, srpska tekvondistkinja, pobedom počela Olimpijske igre AP Photo/Andrew Medichini
Aleksandra Perišić, srpska tekvondistkinja, pobedom počela Olimpijske igre

Posle Novaka Đokovića, strelaca i vaterpolista, Srbija je obezbedila četvrtu medalju na Olimpijskim igrama, pošto se nakon tri borbe u kategoriji do 67 kilograma, u finale danas plasirala tekvondskinja Aleksandra Perišić.

Vicešampionka sveta i naša bronzana dama sa poslednjeg EP, osvetlila je sliku borilačkog sporta naše zemlje na Igrama u Parizu. Nakon tesne pobede u prvom meču, Aleksandra je briljirala u četvrtfinalu protiv Tajlanđanke, da bi mesto u finalu izborila posle pobede nad Đi Song iz Kine - 2:0 (po rundama 11:4, 9:1).

Iako je Beograđanka agresivnije ušla u borbu, prvi bodovi otišli su za rivalku, koja je dobrim udarcem u glavu povela na startu 3:0. Srpkinja je smanjila razliku udarcem u oklop (3:1), da bi potom podigla ritam, stekla samopouzdanje i sa tri vezana "high kick-a" u potpunosti preokrenula rezultat u prvoj rundi - 11:4.
 

 

 


Za odlazak u finale bilo je potrebno Aleksandri da dobije i drugu rundu, bez obzira na veliku razliku iz prvog dela borbe. I sa pravim pristupom uhvatila se u koštac sa Kineskinjom i u nastavku meča.

Đi Song je rizikovala, išla na sve ili ništa, a sve greške rivalke, bez većih problema, kažnjavala je Aleksandra, koja se u finale plasirala sa dominantnih 9:1 u drugoj rundi.

Trener Aleksandre Perišić

"To smo sanjale, to smo ciljale. Finale će biti teško, daćemo sve od sebe da se smiri, da se hidrira, pojede nešto slatko. Nadam se da će finale biti kruna svega i da ćemo vam dati razloga za slavlje"


Srpska tekvondistkinja će se večeras od 21:20 časova u finalu OI za zlatnu medalju boriti protiv Mađarice Vivijane Marton.