Srbija u Parizu

Strašno je bilo gledati uplakane srpske igrače, igrali su prelepu košarku: Naklon Stiva Kera reprezentaciji Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 00:03
Stiv Ker, selektor SAD, nahvalio Srbiju posle pobede svog tima u polufinala OI 2024 Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Stiv Ker, selektor SAD, nahvalio Srbiju posle pobede svog tima u polufinala OI 2024

Kao u staroj mudrosti "Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane", košarkaši Sjedinjenih Američkih Država su tek u zadnjih tri munuta polufinala Olimpijskih igara 2024 dočekali da Srbija malo popusti i(li) ne bude više tako savršena da je "okrenu" i na kraju ostanu u borbi za tron, gde su ih ionako svi videli i pre početka takmičenja u Parizu. 

Selektor Stiv Ker nije negirao da je njegova ekipa, na kraju balade, za nijansicu bila bolja od "orlova". Taman da slavi. 

"Rekao sam našim trenerima danas da će ovo biti naša najteža utakmica na turniru i tačno je kako sam i očekivao. Srbija je sjajan tim, vrlo su dobro vođeni i nikada nije lako pobediti tim treći put. Pobedili smo ih dva puta i nijedna utakmica nije bila toliko konkurentna i mrzim takvu situaciju. Imali smo osećaj da će ovo biti veoma teška utakmica i mislim da je Srbija odigrala savršenu igru. Pogodili su mnogo šuteva, Avramović je postigao četiri trojke u prvom poluvremenu, to se ne očekuje. Ali ovo je trenutak, ovo su Olimpijske igre i njihovi igrači su bili briljantni", prvo je što je rekao šef stručnog štaba našeg rivala. 

Nije swe zaustavljao sa deljenjem komplimenata Nikoli Jokiću, Bogdanz Bogdanoviću, Aleksi Avramoviću... za sve sšto su noćas pružili u 40 minuta velike borbe pod oba koša. 

"Pojavili su se pod pritiskom, to je sjajan i klasičan tim. Igraju veoma angažovano, igraju odlično zajedno i iskreno sam ponizan, zaista ponizan što sam bio deo te utakmice. To je bila jedna od najboljih košarkaških mečeva u mom životu i uvek mi je žao tima koji izgubi u ovakvim slučajevima. Očigledno sam veoma srećan što smo pobedili, ali video sam neke srpske igrače kako plaču na terenu posle utakmice i bilo mi je strašno žao njih jer su uradili sve kako treba i igrali prelepu košarku. Kao što rekoh, vrlo sam zahvalan što sam bio deo toga".

Za kraj je priznao da mu uopšte nije bilo svejedno tokom konstantnog jurenja rezultatske prednosti našeg tima. 

"Brinuo sam tokom cele igre, brinuo sam juče, brinuo sam. Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svetu i srpski timovi uvek znaju kako da igraju. Pametni su, čvrsti su. Mislim da njihov tim ove godine nije bio najbolji šuterski tim koji su imali tokom godina. Večeras su morali da pogode trojke i svi su ih pogodili. Mislim da su postigli 15 tokom utakmice, ako se ne varam. Činilo se kao da su postigli svaki važan poen, ali smo imali dovoljno vremena da se vratimo i pobedimo. Bilo je veoma teško, bili su neverovatni", nije sakrio Ker, dok je njegov kolega Svetislav Pešić izrazio ponos i ljutnju posle poraza. 

Kako bilo, Amerika i Francuska 10. avgusta igraju za titulu, a naš tim i Nemačka rano ujutro za bronzu.