Srbija u Parizu

Razočaran sam, nismo dobili respekt od sudija: Svetislav Pešić smatra da je Srbija zaslužila isti tretman kao Amerikanci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 23:39
Svetislav Pešić, selektor Srbije, razočaran odnosom sudija prema našem timu MN Press
Svetislav Pešić, selektor Srbije, razočaran odnosom sudija prema našem timu

Srbija je večeras u zadnja tri minuta, prethodno fantastičnog izdanja, polufinala Olimpijskih igara u Parizu ostala bez već viđene pobede nad Sjedninjenim Američkim Državama, a zbog toga nikome ne može biti teže nego našim košarkašima i stručnom štabu. Jer, oni su ginuli za pobedu, vodili i sa 17 poena protiv supersoničnih, ali prepotentnih "jenkija"... 

Ponos i nezadovoljstvo, kao prirodne emocije u ovakvim situacijama, izbijaju iz svake reči krakte izjave selektora Svetislava Pešića, jer je sa svojim saradnicima napravio skoro savršenu i bezgrešnu taktiku za raspucalog Stefa Karija i ostale.

"Kratko samo, pošto žurim u hotel, igramo za manje od 48 sati za medalju. Odmah napuštam, neću puno da pričam. Ponosan sam kako smo igrali, posebno jer smo se vratili od minus 24 protiv Australije. Videla se mentalna snaga naša, jedna ili dve lopte su pobedile. Ima pravilo u Srbiji koje upotrebljavamo, ko gubi ima pravo da se ljuti", počeo je priču Pešić.

Trofejnom stručnjaku nije bilo potrebno postavljati potpitanja, pričao je onako kako misli i oseća posle "prosutog mleka". 

"Ja nisam ljut nego ponosan, videli ste s čim smo igrali, Milutinov je imao temperaturu, ni Jović nije bio spreman. Hajde da ih oporavimo za veću rotaciju protiv Nemaca. Ne tražim opravdanja, ljut sam jer nismo dobili respekt od sudija, ne samo na ovoj utakmici. Jer ako najbolji igrač na svetu, Nikola Jokić za 37 minutabšutira četiri slobodna bacanja, a Bogdanović jedno, a sve vreme je lopta kod njih, čudne stvari su se dešavale. Miran sam, nisam ljut, razočaran sam jer ovakipa nije dobila respekt od sudija. Rekao sam igračima da ne pričaju, već se bore i sudije će nagraditi, ali to večeras nismo videli", rekao je Pešić.