Srbija u Parizu

Neverovatan povratak, hvala bogu: Stef Kari priznao koliko je bilo teško izbaciti moćnu Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 23:27
Stef Kari, američki košarkaš, pohvalio Srbiju za igru u izgubljenom polufinalu tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Stef Kari, američki košarkaš, pohvalio Srbiju za igru u izgubljenom polufinalu

Da utakmica traje 37 minuta a ne 40, u subotu uveče gledali bismo najbolje košarkaše Srbije u finalu Olimpijskih igara u Parizu, ali su posustali kada je bilo najpotrebnije i(li) je "tim snova" Sjedinjenih Američkih Država pokazao zašto je unapred proglašen osvajačem zlata.

Stef Kari ubacio je 36 poena, od čega čak osam trojki, ali je imao samo reči hvale za protivnika, koji je njega, Durenta, Embida, Lebrona i ostale najveći deo utakmice držao u šaci. 

 

 

"Pričali smo čitavo leto, bez obzira kako to svima izgledalo da će biti lako, znali smo da ćemo u jednom momentu imati ozbiljan izazov. Srbija je sjajan tim, težak da se pobedi, Igrali smo tri puta za kratko vreme, tako da je naš povratak večera neverovatna stvar. Ponašali smo se isto kad smo gubili, igrali kako znamo i hvala Bogu za ovu pobedu, sada ćemo samo uživati u trenutku", rekao je Kari odmah posle meča.

A, onda podsetio na cilj svoje reprezentacije postavljen u onom trenutku kada je bilo jasno da će pod zastavu ponovo svi najbolji NBA igrači. 

"Došli smo ovde da uzmemo zlato i večeras smo ispred sebe imali težak zadatak. Ubrzali smo ritam kad je bilo najvažnije, preokrenuli situaciju na terenu, pogađali smo, počevši od mene, Kej-Dija i ostalih, Džoel je ušao i dao neke velike poene, Lebron takođe, ali nam je zapravo odbrana donela pobedu, ona nas je nosila", smatra Kari.