Srbija u Parizu

Važan dan za srpski sport na OI: Vaterpolisti preko bivšeg selektora ciljaju finale i sigurnu medalju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 07:43
Dušan Mandić je sjajno igrao protiv Grčke Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Dušan Mandić je sjajno igrao protiv Grčke

Čudo je sport, često se oni prerano otpisani vrate u igru, a pogotovo kada je to aktuleni olimpijski prvak - vaterpolo selekcija Srbije. I kad im nije išlo u grupi, srpski vaterpolisti su znali da imaju i kvalitet i gene pobednika. Kapiten Nikola Jakšić je uz još jedan antologijski gol rasplakao Grke i poveo tim u odbranu zlata.

Danas od 14,35 časova rival je SAD, selekcija koju uspešno već 11 godina vodi bivši selektor Srbije i nekada istaknut igrač naše selekcije Dejan Udovičić. I da će biti lako protiv Amerikanaca neće, jer pamte srpski vaterpolisti poraz od njih na poslednjem Svetskom prvenstvu i to u četvrtfinalu (10:9). Uz to, Amerikanci su eliminisali Australiju na peterce u jednom neverovatnom meču gde rivalu nisu dozvolili da 19 minuta postigne gol!

Međutim, danas se igra za finale Olimpijskih igara, a Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Strahinja Rašović i Sava Ranđelović znaju kako se dolazi do kraja i podiže zlatna medalja.

Prvi danas na borilište (11.00) izlazi rvač Hetik Cobolov i to protiv Imama Mahdavija. Ako prođe odmah ga čeka i četvrtifnale.

Dva kajakška dubla Marko Novaković/Marko Dragosavljević i Anđelo Džombeta/Vladimir Torubarov od 11.10 veslaće za plasman u finale na 500 metara. Nalaze se staza do staza u drugoj polufinalnoj grupi. Finale je na programu od 13.30 časova.

Dvoje takmičara u tekvondou pokušaće da se bore za medalje. Stefana Takova u kategoriji 74 kilograma (11.24) čeka Fajsak Savadoko, dok Aleksandru Perišić tačno u podne očekuje Uzbekistanka Ozoda Sobirjanova. Ako prođu prve prepreke takmičenje nastavljaju u 14.30, polufinale je 16.10, repesaži od 19.30, a mečevi za odličja u 20.20 (za bronzu) i 21.20 (za zlato).

RASPORED TAKMIČENJA SRPSKIH SPORTISTA 14. DANA OI

 

11.10 KAJAK Marko Novaković/Marko Dragosavljević i Anđelo Džombeta/Vladimir Torubarov, polufinale dubl 500 metara

11.20 RVANJE Hetik Cabolov - Imam Mahdavi (EOR), slobodan stil, osmina finala do 74 kilograma

11.24 TEKVONDO Stefan Takov - Fajsal Savadogo (BUR), osmina finala, kategorija 80 kilograma

12.00 TEKVONDO Aleksandra Perišić - Ozoda Sobirjanova (UZB), osmina finala, kategorija 67 kilograma

14.30 VATERPOLO Srbija - SAD, polufinale