Srbija u Parizu

Ko misli da će biti lako, grdno greši: Srpski vaterpolisti znaju da je potrebna maksimala za potapanje SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 19:19
Vaterpolisti Srbije na Olimpijskim igrama 2024, gde igrau polufinale sa SAD Guliver/Photo by Marcel ter Bals/DeFodi Images
Vaterpolisti Srbije na Olimpijskim igrama 2024, gde igrau polufinale sa SAD

Ruku na srce, posle igara u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Parizu, mnogi su sumnjali da vaterpolo reprezentacija Srbije može da pređe liniju razdvajanja između ozbiljnih pretendenata na medalje i prolaznih učesnika, čak su i sami "delfini" samokritično potonuli u friškim izjavama posle katastrofalnog izdanja i teškog poraza u meču sa Australijom, ali su se skupili, uplivali u nokaut fazu i zablistali protiv Grčke u četvrtfinalu. 

Kao da se nisu samo par dana pre toga protiv Mađara davili u problemima na obe strane bazena, pa im je posle gola Nikole Jakšića u foto-finišu i retorika postala glasnija i samouverenija. Ne i prepotentna, bez obzira što će u strašnjem polufinalu preko puta sebe imati ambiciozne Sjedinjene Američke Države, sa srpskim trenerom Dejanom Udovičićem u ulozi selektora, s kojom redovno izlaze na kraj. 

 

 

"Očekuje nas polufinalni duel sa selekcijom SAD. Svesni smo da će meč biti izuzetno zahtevan. Amerikanci imaju odlične pojedince, pre svega odličan tim i zasluženo su tu gde jesu. Moramo da gledamo u svoje dvorište, moramo da odigramo na visokom nivou u oba smera. Verujem da smo kadri da stignemo do pobede i finala", poručio je Strahinja Rašović iz "grada svetlosti". 

Miloš Ćuk takođe ima izbalansiran stav, dakle u isto vreme veruje da se može ići do kraja u plovidbi za treće vezano zlato na Igrama, ali opominje javnost, saigrače pa i sebe na kompleksnost trenutka i kvalitet rivala. 

"Iza nas je izuzetno teška i fizički zahtevna utakmica protiv Grčke. Smogli smo snage da stignemo do velike pobede i polufinala. Spremamo se za duel sa Amerikancima, radimo skauting, gledamo ka pobedi. Cenimo rivala, ko god misli da će biti lako grdno greši. Igraćemo jako, daćemo dvesta odsto snage, moramo da budemo još agresivniji, čvrši i jači nego što smo bili protiv Grčke", razmišlja povratnik u nacionalni tim, koji je s prethodnom zlatnom generacijom bio na vrhu pobedničkog postolja OI 2016 u Rio de Ženeiru.