Srbija u Parizu

Samo Lebron ispred Jokića: Srpski as drugi na listi MVP kandidata u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 10:05
Nikola Jokić drugi na listi MVP kandidata na Olimpijskim igrama u Parizu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Nikola Jokić drugi na listi MVP kandidata na Olimpijskim igrama u Parizu

Uoči polufinala olimpijskog turnira u košarci, gde će Srbija večeras pokušati da izbori plasman u duelu sa Amerikom, FIBA je objavila listu kandidata za MVP titulu, a na samom vrhu iste nalazi se ime našeg centra - Nikole Jokića.

Košarkaš Denvera i jedan od najboljih igrača na turniru, nalazi se na drugom mestu liste iza Lebrona Džejmsa (SAD). Na trećem mestu je kapiten nemačke reprezentacije Denis Šruder. Četvrti je Amerikanac Kevin Durent, dok Top 5 listu upotpunjuje i Franc Vagner iz Nemačke.

Na spisku se nalazi i kapiten "orlova" Bogdan Bogdanović, koji zauzima šesto mesto, a tu su još i Viktor Vembanjama (FRA), Geršon Jabusele (FRA), Entoni Dejvis (SAD) i Danijel Tajs (Nemačka).
 

 

 

Nikola Jokić prosečno beleži 19.3 poena, 11.8 skokova i 7.5 asistencija tokom Olimpijskih igara u Parizu, uz sjajnu realizaciju šuta. Iz igre ima 60 odsto šuta. Brojke sa distance, istina, nešto su skromnije (20 odsto), dok je za dva gotovo nenadmašan (71 odsto).

Poređenja radi, Lebron Džejms beleži 13.8 poena, 5.8 skokova i 7.8 asistencija, uz 67.6 odsto šuta (dvojke - 81.5%, trojke - 14.3%).