Srbija u Parizu

Jović neizvestan za polufinale, ali ni Ameri nisu najzdraviji

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

07.08.2024 19:00
Nikola Jović i Lebron Džejms FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr
Nikola Jović i Lebron Džejms

Treća sreća. Moglo bi barem tako da bude u četvrtak kada će od 21.00 snage odmeriti Srbija i Amerika u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.

"Orlovi" su već dva puta imali priliku da igraju sa "drim-timom" i oba puta su glatko poraženi, ali je ovo prvi meč koji zapravo nešto odlučuje. Pobednik će igrati za zlato, dok će poraženi morati da se zadovolji eventualnom bronzom.

Srbija je u četvrtfinalu napravila preokret epskih razmera protiv Australije i nakon zaostatka od 26 poena na kraju slavila 95:90.

Na tom meču nije igrao Nikola Jović koji ima problema sa povredom, ali bi prema rečima Svetislava Pešića mogao biti spreman za susret sa Amerima.

"Nikola Jović je bolje, nadamo se da će sutra moći da igra sa ekipom.", rekao je Pešić.

Sa druge strane, Amerikanci su rutinirali Brazil 122:87, ali su se pojavila dva potencijalna problema.

Prvi je udarac koji je u arkadu dobio Lebron Džejms. Jedan od najboljih igrača svih vremena morao je da napusti teren, a na kraju je završio sa četiri šava.

 

 

Drugi problem je naravno Džoel Embid, košarkaš poznat po tome da se često povređuje, a trenutno ga muči skočni zglob, mada Stiv Ker veruje da će mu i Lebron i Embid biti na raspolaganju u polufinalu.

"Džoel je igrao veoma dobro. Lakše je uganuo skočni zglob, zato nije igrao u drugom poluvremenu", rekao je Ker.