Srbija u Parizu

Uroš Stevanović, selektor srpskih "delfina": Još dva koraka do sna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 17:39
Uroš Stevanović, selektor Srbije Tanjug/ Strahinja Aćimović
Uroš Stevanović, selektor Srbije

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je danas da je njegov tim zasluženo izborio plasman u polufinale Olimpijskih igara u Parizu i dodao da je ekipa nagrađena za sav trud i rad u prethodnih godinu dana.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale OI, pošto je u četvrtfinalu savladala Grčku rezultatom 12:11. Srbija je do pobede stigla golom Nikole Jakšića, koji je sa velike udaljenosti u poslednjim sekundama utakmice pogodio protivničku mrežu.

"Još jedan korak ka medalji, ništa ne znači. Važno je da smo pobedili, nagrađeni smo za sav trud i rad koji su imali u prehodnih godinu dana. Znamo šta četvrtfinale donosi, imali smo opterećenje četiri četvrtfinala u kojima smo ispadali od Tokija. Momci su zaslužili pobedu na ovakav način, još lepše i bolje. Imamo još dve utakmice do sna, nadamo se i do jave", rekao je Stevanović.

Vaterpolisti Srbije će u polufinalu OI igrati sa pobednikom duela Australija - SAD.

"Mi smo ekipa, koja ima oscilacije, nadam se da su momci ovom utakmicom shvatili koliko vrede, da će dobiti dozu samopouzdanja za nastavak Igara. Imaćemo oscilacije i u budućnosti, ovo više nije generacija kao prethodna. Ovo je timska pobeda. Dobili su nagradu, sada bi trebalo sve da zaboravimo i da se pripremimo za narednog protivnika u polufinalu. Želim samo da uđemo u naredni meč kao što smo ušli i u ovu utakmicu. Moramo obe da dobijemo, nemamo pravo na grešku", zaključio je Stevanoić.