Srbija u Parizu

Oglasio se OSS i demantovao smenu Gvidetija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 14:49
Đovani Gvideti, još nije napustio klupu Srbije MN Press
Đovani Gvideti, još nije napustio klupu Srbije

Odbojkaški savez Srbije (OSS) demantovao je danas da je izabran novi selektor ženske reprezentacije Srbije, a da je Đovani Gvideti smenjen.

Odbojkašice Srbije su sinoć eliminisane u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu od selekcije Italije rezultatom 3:0. Gvideti je po završetku meča izjavio da mu je istekao ugovor sa OSS i naveo da veruje da mu je duel sa Italijom bio poslednji na mestu selektora Srbije.

U saopštenju se navodi da će OSS kao svaka ozbiljna organizacija prvo po ubrzanom postupku analizirati rezultate ženske i muške seniorske reprezentacije na takmičenjima odigranim ove godine, a onda u najbržem mogućem vremenskom okviru doneti odluke u interesu budućnosti i razvoja srpske odbojke i o njima obavestiti javnost.

"Ponosni smo na rezultate naših odbojkašica i odbojkaša u poslednjoj deceniji, ponosni smo na pomoć države odbojci i uslove koji im se obezbeđuju za trening, pripreme i putovanja, kao i na činjenicu da su se redovno odazivali reprezentativnim obavezama i borili za grb Srbije. Nažalost, rezultat je ovoga puta izostao, ali srpska odbojka ima budućnost i priliku da se na sledećim velikim takmičenjima vrati na pobednička postolja", zaključuje se u saopštenju OSS.