Srbija u Parizu

Moja poslednja utakmica: Tina Krajišnik završila reprezentativnu karijeru, otišla i Nevena Jovanović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 14:15
Tina Krajišnik, srpska košarkašica, neće više igrati za Srbiju MN Press
Tina Krajišnik, srpska košarkašica, neće više igrati za Srbiju

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije današnjim porazom od Australije završila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, posle čega je Marina Maljković najavila gotovo izvestan odlazak sa selektorske pozicije, dok je kapitenka Tina Krajišnik saopštila da definitivno i neopozovo završava s igranjem za nacionalni tim.

Trofejna košarkašica ima 33 godine i sa Srbijom je pravila velike stvari u bliskoj prošlosti, ali je sada odlučila mirno privede kraju klupski deo profesionalnog života i mesto ustupi mlađim narašatajima "orlica".

"Ovo je bila moja poslednja utakmica, suze su jer nema borbe za medalju. Na kraju mi je došla misao da nemam tu šansu i to je to", poručila je Tina iz pariske dvorane "Bersi".

 

 

Mada i sama svesna trenutne velike razlike između našeg i asutralijskog tima, iskusna igračica teško je prihvatila ispadanje sa najevćeg sportskog takmičenja. 

"Pomešane su emocije jer nismo uspele ono što smo htele. Nije bio naš dan, pretrčale su nas i to je bio najveći problem. Koristile su naše greške u napadu, igrale kontre, a naša odbrana nije funkcionisala. Ne treba zanemariti to što smo uradili ove devojke su dobre i u narednim godinama će osvajati medalje", reči su Krajišnik. 

A, njenim putem bez povratka krenula je i Nevena Jovanović. Uplakasnič očiju, kao i njena dosadašnja koleginica.

"Ovo znači da je kraj, nažalost na ovaj način. Sve je toliko bolno, ali realno ima mnogo više lepih emocija iz dosadašnje reprezentativne karijere - one će se vratiti sutra sigurno. Sad je teško zbog poraza i eliminacije. Bilo je dosta uspeha, medalja, pobeda, dočeka... Teško mi je sad da se prisećam svega toga", izustila je naša košarkašica.