Srbija u Parizu

Bez strategije neću biti tu... : Marina Maljković najavila odlazak sa selektorskog mesta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 13:21
Marina Maljković, selektorka Srbije Tanjug/(AP Photo/Mark J. Terrill,Pool)
Marina Maljković, selektorka Srbije

Posle poraza od Australije i eliminacije sa Olimpijskih igara, selektorka košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, najavila vrlo mogući odlazak sa kormila tima.

Ne zbog neostajanja u u konkurenciji za medalje i visoke razlike u korist iskusnijeg, jačeg, i kvalitetnijeg tima rivala već zato što je odavno tište položaj i uređenost naše ženske košarke.

Milion puta je skretala pažnju na razne probleme, apelovala da se isti što pre i dugoročno reše, sama se maksimlano angažovala mimo osnovnog posla i klupskog angažmana u inostranstvu, ali...

"Možda neću biti tu, bez strategije. Prosto neću. Nije ničija greška, pričamo kao pametni ljudi. Nije to sad, i kad je prethodna generacija pravila uspehe mi nismo pravili ozbiljnu strategiju, za dva olimpijska ciklusa i sada ispaštamo. Nema ni odbojka neku ligu, ali ima bolju nego mi.

 

 

Mada očigledno i one trpe zbog toga. Kad sam potpisivala za Fenerbahče bila sam u svom stanu u Beogradu, bila sam srećna, posle šest meseci uzela Evroligu i osetila gorčinu jer sam mogla da uradim to sa srpskim klubom. 

Mislim da nemamo čega da se stidimo, kao ličnosti i prave Srpkinje zaslužuju sve, ovo su sve devojke sa po dva pasoša koje smo skupljali po svetu, ali su se usmerile ka ovoj zemlji iako ih 80 posto nije odraslo ovde. Dokazale su da mogu, hajde da im pomognemo. Nismo kaskale, nije da se nismo plasirale negde. Ne možemo samo da osvajamo...", izgovorila je u dahu naša stručnjakinja.

A, nju treba (po)slušati, jer je baš ožiivela ovaj sport kod nas i vodila selekciju do olimpijske medalje u Rio de Žaneiru 2016. godine, ćetvrtog mesta na prošlim OI i dve evropske titule. U vreme kada je muška reprezentacija imala problema s rezultatima.