Srbija u Parizu

Lev Kornejev izgubio od olimpijskog vicešampiona: Ostaje nada u repesaž

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 11:33
Lev Kornejev, srpski tekvondista Guliver
Lev Kornejev, srpski tekvondista

Odličan je bio Lev Kornejev protiv iskusnijeg i trofejnojeg protivnika. Ipak, sjajna tehnika i hrabar nastup nisu bili dovoljni za pobedu protiv Mohameda Halila Žendubija. Reprezentativac Tunisa dobio je obe runde, u prvoj je bilo 5:3, a u drugoj 9:3.

Kornejevu ostaje sada da sačeka i nada se u uspeh svog protivnika, kako bi na kraju stigao do repesaža i prilike da se bori za bronzanu medalju. Žandubi je, inače prvi favorit takmičenja i nisu male šanse da "povuče" Kornejeva u repesaž.

Tunišanin je inače srebrni sa prošlih Olimpijskih igara u Tokiju, kada je do finala stigao sa samo 19 godina. Na Svetskom prvenstvu 2022. osvojio je bronzu.

PRVA BORBA

Srpski tekvondista Lev Kornejev dobio je prvu bitku u kategoriji do 58 kilograma na tekvondo turniru na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je ovog jutra savladao Bokara Diopa iz Senegala - 2:0. 

Debitant na Olimpijskim igrama brzo je poveo s 3:0, pa pojačao prednost (5:0), a do kraja prve runde zaradio je još jedan poen u ovoj atraktivnoj borbi rukama i nogama. Rival je uzvratio tek u drugom delu iste, za konačnih 6:3 u tom intervalu.

U drugom je naš borac, rođen u Rusiji ali već godinama pod srpskom zastavom, imao još bolju taktiku i realizaciju zamisli saveznog kapitena Dragana Jovića, koji stoji i iza ranijih olimpijskih medalja Milice Mandić i Tijane Bogdanović.

 

 

Aktuelni vicešampion Evrope nije ništa prepustio slučaju protiv poslednjeg viceprvaka Afrike, sve vreme je imao inicijativu i skoncentrisano skupljao poene (6:0). U sledećoj fazi našeg devetnaestogodišnjaka čeka ga rival iz Tunisa. 

I to ne bilo kakav već najbolji mogući, jer je Kornejeva žreba na Igrama spojio s prvim nosiocem takmičenja Mohamedom Halilom Žendubijem, a njihov duel trebalo bi da krene u 10.59.