Srbija u Parizu

Teško je pobediti jedan tim tri puta... : Džejson Tejtum diže "borbenu gotovost" za polufinale sa Srbijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 10:15
Džejson Tejtum, američki košarkaš, ozbiljno shvata polufnale Igara sa Srbijom Guliver/Photo by Harry Langer/DeFodi Images
Džejson Tejtum, američki košarkaš, ozbiljno shvata polufnale Igara sa Srbijom

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država bili su i ostali glavni pretendenti na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u parizu, a da bi joj prišli na jedan korak neophodno je da sutra dobiju polufinalni okršaj sa Srbijom (21.00).

Samo što se za epilog borbe za finale pitaju i "orlovi", koliko god to ljudima zvučalo manje realno, imajući u vidu pre svega to da su Kevin Durent i ekipa naneli Nikoli Jokiću i družini težek poraz u grupnoj fazi OI.

"Teško je pobediti jedan tim tri puta u tako kratkom vremenskom intervalu. Očekujemo da to bude težak meč, biće zabavno i radujem se tom okršaju", izjavio je Džejson Tejtum posle lako dobijenog četvrtfinala sa Brazilom, inače veliki poštovalac novog teniskog olimpijskog šampiona Novaka Đokovića.

 

 

Naši momci su izbacili Australiju nekoliko sati pre toga, maestralnim i istorijskim preokretom posle očajnog poluvremena, a već danas će sa stručnim štabom krenuti da prave taktiku za novi duel sa Amerikancima.

Dodatno motivisani činjenicom ds su od "tima snova" izgubili i na pripremnom meču tokom jakog turnira u Abu Dabiju, kada u timu nije bilo rovitog kapitena Bogdana Bogdanovića, od ovih Igara najefikasnijeg srpskog košarkaša u istoriji nacionalnog tima.