Srbija u Parizu

Nema sumnje da žele medalju: Američki rekorder Kevin Durent o novom sudaru sa Srbijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 09:55
Kevin Durent, košarkaš SAD, očekuje izazovan polufinale OI sa Srbijom Guliver/AP Photo/Michael Conroy
Kevin Durent, košarkaš SAD, očekuje izazovan polufinale OI sa Srbijom

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država već su jednom dobili reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, na startu grupne faze takmičenja, a potonji rezultati oba tima i žreb spoijili su dve selekcije opet u sutrašnjem polufinalu OI.

Najjača moguća postava NBA lige ostaje favorit, ali je i Stivu Keru i njegovim izabranicima jasno da nemaju pravo da otpišu višestrukog sezonskog MVP-a najjače košarkaške lige na svetu, Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Vasilija Micića i ostatak osvajača srebra na Svetskom prvenstvu prošle godine.

"Veoma nas dobro poznaju, kao i mi njih, tako da će biti ključno ko želi više. Jasno vam je šta želim da kažem?  Nema sumnje da i Srbija želi medalju, vratili su se iz 24 poena minusa. Igrali smo već dva puta protiv njih, sigurno će biti spremni. Nema šta,  analiziraćemo utakmicu, raditi skauting i tako te stvari…", bila je prva reakcija Kevina Durenta posle ubedljive pobede SAD nad Brazilom.

 

 

Međutim, već iz sledeće izjave asa Finiksa, od prošle noći sa 494 poena, rekordera američke košarke u broju datih poena na Igrama u obe polne kategorije, vidi se koliko su on i njegovi saigrači uvereni da će opravdati ulogu apsolutnog favorita OI 2024. Počev od duela sa Srbima, koji su juče istorijskim preokretom izbacili Australiju. 

"Rekordi su tu da se obaraju, ali fokusiran sam na zlato", kratko je poručio Durent uoči ponovnog susreta sa našim timom, a mi se nadamo da će ovog puta ishod biti drugačiji nego prošli put.