Srbija u Parizu

Srpska odbojka neće više biti ista bez Maje Ognjenović: Legendarna kapitenka "odvela" i Gvidetija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 09:34
Maja Ognjenović i Đovani Gvideti, kapitenka i selektor odbojkašica Srbije, napustili tim MN Press
Maja Ognjenović i Đovani Gvideti, kapitenka i selektor odbojkašica Srbije, napustili tim

Nije najbolja ženska odbojkaška reprezentacija Srbije sinoć izgubila "samo" četvrfinale sa Italijom i ostala bez prilike da nastavi farntastičnu nisku medalja sa Olimpijskih igara i drugih velikih takmičenja već je ostala i bez legendarne kapitenke Maje Ognjenović i selektora Đovanija Gvidetija

Četrdesetogodišnja tehničatrka i pre puta u Pariz najavila je svoj definitivan oproštaj od nacionalnog tima, čiji je stub bila decenijama, a sada je samo s puno razočarenja i tuge zbog eliminacije ponovila raniju odluku da stavi tačku na taj deo svoje fenomenalne sportske karijere.

"Definitivno odlazim. Došlo je vreme za to, uživala sam, bilo mi je prelepo i prezahvalna sam na svemu, svakoj medalji, uspehu, svim saigračicama, selektorima, savezu… Ogroman osećaj zahvalnosti. Mnogo mi je bilo lepo i mnogo mi je bilo teško... ", izustila je vlasnica više evropskih i svetskih titula, dve olimpijske medalje i pregršt drugih odličja, ali i priznanja za individualne partije u dresu s državnim grbom. 

 

 

Italijanski stručnjak odlazi iz drugih razloga, a sa mesta je odstupio ponosan na Tijanu Bošković i ostale devojke, kao i s molbom da ih mediji i javnost "ne diraju", jer su stekle toliko kredita kod nacije da bi bile kritikovane zbog jednog kiksa.

"Ovo je loš rezultat za Srbiju, mnogim devojkama je ovo poslednji meč u reprezentaciji i ovaj meč ne govori o tome šta su sve uradile za Srbiju. Zato vas molim, budite ljuti na mene, ali ne na njih. One su uradile neverovatne stvari u poslednjih deset godina i osvajale sve, da ne sruši jedan meč sve ono dobro što je urađeno, budite na mene ljuti... Ugovor mi se završio, pričao sam sa Savezom i verujem da je ovo moj takođe poslednji meč", naveo je Gvideti.

Pre njega Srbiju je vodio drugi Italijan, Danijele Santareli, nakon što je na klupi zamenio čuvenog Zorana Terzića, čiji potpis stoji ispod nestvarnog uspona i kontitnuiteta vrhunskih rezultata naše ženske odbojke.