Srbija u Parizu

Srpski olimpijci, danas, na borilištima: Vaterpolisti i košarkašice za polufinale, kvalifikacije Vilagoš, rvača...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 08:00
Vaterpolo tim Srbije danas igra olimpijsko četvrtfinale sa Grčkom TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr
Vaterpolo tim Srbije danas igra olimpijsko četvrtfinale sa Grčkom

Olimpijske igre u Parizu dobijaju na ubrzanju, a preostali članovi olimpijskog tima Srbije imaju sve manje vremena i prostora da nas obraduju medaljama sa 33. letnjeg izdanja najvećeg sportskog takmičenja, odnosno da se priključe teniskom šampionu Novaku Đokoviću i zlatnom tandemu strelaca Zorana Arunović - Damir Mikec.

Danas če u igri za odličja probati da ostane vaterpolo reprezentacija, tako što će probati da se uzdigne iznad loših igara i rezultata i najboljom partijom sadašnje generacije, u četvrtfinalu protiv Grčke, pokaže da je na tragu svojih trofejnih prethodnika Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović, Stefana i Branislava Mitrovića... 

 

 

Prepreka je velika kao Mont Everest, jer će bazen deliti sa finalistom poslednjih OI, čiji igrači su individualno i timski u međuvremenu postali još bolji. Plus su željni revanša za poraz iz Tokija. Veliki motiv imaju i naše košarkašice u duelu sa Australijom, s istim ulogom - plasman u Top 4 takmičenja u francuskoj prestonici.

Maksimalno podmlađeni sastav pod selektorskom palicom genijalne Marine Maljković i dalje se traži i na tom putu i dosta oscilira, ali verujemo da će dati sve od sebe da ostane u Parizu i borbi za najviši plasman na aktuelnim Igrama.

 

 

Kao i mnogim devojkama pod obručima i atletičarki Adriani Vilagoš su ovo debitantske Igre u karijeri, ali i tako neiskusna i vrlo mlada dobro se kotira u konkurenciji bacačica koplja. Nadamo se da će već u kvalifikacijama potvrditi sjajnu formu i još jednom pokazati da je pred njom blistava budućnost.

Na borilišta će prvi put na OI u Parizu njen kolega atletičar Elzan Bibić, rvači Mate Nemeš i Aleksandar Komarov, kajakaški adut Milica Novaković, te tekvondista Lav Konejev. Navijamo za SVE njih!

09.00: Tekvondo, 58 kilograma - Lav Konejev

09.30: Kajak (K1 500m) Milica Novaković

11.00: Košarka (žene, četvrtfinale) Srbija – Australija

11.10: Atletika (5.000 metara) Elzan Bibić

11.30: Rvanje (grčko-rimski stil) Mate Nemeš (58 kg)

11.30: Rvanje (grčko-rimski stil) Aleksandar Komarov (87 kg)

11.50: Atletika (bacanje koplja) Adriana Vilagoš

15.35: Vaterpolo (muškarci, četvrtfinale) Srbija – Grčka