Srbija u Parizu

Ništa od iznenađenja u Parizu: Odbojkašice Srbije poražene od Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2024 22:25
Odbojkašice Srbije Profimedia
Odbojkašice Srbije

Nadala se cela Srbija da naše odbojkašice mogu da naprave veliku senzaciju i pobede Italiju u četvrtfinalu Olimpijskih igara, ali to ipak nije bio slučaj - 0:3 (24:26, 20:25, 20:25).

Iako su izabranice Đovanija Gvidetija propisno namučile Italiju u prvom setu, kasnije su odbojkašice Hulijana Velaska pronašle ritam i relativno lako su došle do polufinala. Može se reći i da se Italija revanširala Srbiji za poraz iz Tokija 2021. godine, kada su "orlice" bile bolje i kasnije došle do bronze.

Najbolja u Italiji bila je Paola Egbonu sa 19 poena, dok je Katerina Boseti dodala sedam. U timu Srbije istakla se TIjana Bošković sa takođe 19 poena, a Bianka Buša je susret okončala sa osam.

Italijanke će u polufinalu odmeriti snage sa Turskom, koja je ranije danas pobedila Kinu 3:2.

 

 

Gledali smo nestvaran prvi set, pravo nadmudrivanje dve odlične selekcije. Srbija se prva odlepila i povela 13:8, delovalo je da ima kontrolu, ali su Italijanke podigle nivo igre, prvo prišle na 17:15, a onda i nastavile da pritiskaju. Imale su prvu set loptu koju je spasila Bošković, ali su drugo iskoristile i došle do početne prednosti.

Za razliku od prvog seta, u kome je Srbija bila i više nego konkurenta, Italijanke su u drugom od starta igrale kako treba, stekle su samopouzdanje i potpuno su dominirale, napravile seriju 6:2 i odlepile se na 19:13. Posle toga izabranice Đovanija Gvidetije nisu mogle da se vrate, pa je Italija povela sa velikih 2:0.

Srbija je trebalo čudo, ali se ono nije dogodilo. Opet se mučila naša selekcija, dok je Italijankama sve polazilo za rukom i ponovo su se brzo odlepile na veliku razliku. Jednostavno su Italijanke bile mnogo konstantnije tokom ovog meča i na kraju su zasluženo prošle u polufinale.

Treba napomenuti da je ovo prvo veliko takmičenje od 2015. godine sa kog se naše odbojkašice neće vratiti sa nekom medaljom. Srbija je zaista sila u ženskoj odbojci, ali je jedan lošiji rezultat morao da se desi u nekom momentu...