Srbija u Parizu

Španović: Želela sam ovde da završim karijeru, ali sam kraj zamišljala drugačije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.08.2024 13:25
Ivana Španović mora dobro da se odmori FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg
Ivana Španović mora dobro da se odmori

Ivana Španović je na svojim petim olimpijskim igrama u karijeri ostala bez plasmana. Povrede su je dugo odvojile od treninga, dala je sve da se oporavi za Pariz, ali preskočila je samo 6,51 metara i zauzela tek 16. mesto u kvalifikacijama.

Nedovoljno da uđe u finale (12 najboljih). Posle bronze u Riju, četvrtog mesta u Tokiju, gajila je velike nade za Pariz...

"Nisam neko ko traži opravdanja, nema ih. Pogotovo posle tolike karijere i svega što sam prošla. Posle onoga što sam postigla prošle godine u Budimpešti, jednostavno meni je želja bila da budem tu uprkos rupturi Ahilove tetive. Cele godine sam skakala sa rupturom, ove godine nisam stigla da se oporavim. Na kraju smo samo uspeli sa injekcijama, lekovima i terapijama da se dovedem u stanju i da mogu da se pojavim ovde", istakla je Ivana medijima.

Zahvalna je svom timu koji ju je podržao u "ludačkoj" nameri da skače uprkos tome što je Ahilova tetiva mogla da pukne 

"Rekla sam 'i da se noga raspadne, ja ću se pojaviti i pokušaću'. Želela sam da ovde završim svoju karijeru. Zamišljala sam malo drugačije, ali opet da sam pristupila drugačije, mogla sam da prođem i osvojim tu medalju, ali u krajnjem nekom zbiru, osećaj je i dalje prelep jer ovde pripadam i jednostavno u svakom slučaju sam sebi obećala da šta god da se desi da ću imati osmeh i radost za svoje".

Najavila je kraj karijere, ali...

"Za sada ne znam šta da kažem, ali ako sam mogla da zamislim svoj kraj, on bi bio ovde. Zbog svega ću pokušati još malo nešto da uradim kako bi se pozdravila sa svima kako treba".

Pre 20 dana prvi put je uspela da istrči takmičarski zalet. 

"Na želju i iskustvo, znanje ipak smo verovali da mogu i jednostavno baš zbog toga što nisam imala rutinu na treningu, znali smo rizik. Ponosna sam što sam ovde, jedino sa čim se ne bih pomirila je činjenica da nisam pokušala apsolutno sve".

Na kraju, pomenula je i Los Anđeles i Olimpijske igre.

"Koliko puta smo rekli "ne" nečemu, pa nas je život uverio u nešto drugo. Ja bih stvarno volela, jedino za šta se Bogu molim je zdravlje i želja mi je, ne manjka mi želja, ali ja sam svoje telo izgurala van svojih mogućnosti. Sve što sam izgurala je zbog ljudi oko mene i psihičke snage koju sam stvorila u ovakvim trenucima.0 Ali, u ovom momentu ne mogu više. Telo vrišti za odmorom, prvo moram da telo odmorim, pa ćemo videti", istakla je Španović.