Srbija u Parizu

Bogat program srpskih sportista na OI: Košarkaši i odbojkašice za polufinale, skaču Ivana i Milica, kajakaši, rvači na sceni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2024 07:40
Bogdan Bogdanović je adut košarkaša Srbije MN Press
Bogdan Bogdanović je adut košarkaša Srbije

Veliki dan za srpske sportiste na Olimpijskim igrama u Parizu jer košarkaši i odbojkašice igraju četvrtfinalne utakmice, koje su po pravilu i psihološki najteže za igranje jer ne ostavljaju šansu za popravni.

Nikoli Jokiću, Bogdanu Bogdanoviću i ostalim izabranicima selektora Svetislava Pešića rival od 14.30 je Australija. Poslednji susret i to prijateljeski u Abu Dabiju dobili su "oziji" (84:73), ali u tom meču nije bilo Bogdanovića. Na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, "orlovi" su se dva puta sastajali sa Australijom, u grupi su izgubili, ali su u polufinalu slavili 87:61. Ako prođu Australiju, košarkaši Srbije će u polufinalu igrati protiv pobednika meča SAD - Brazil.

Odbojkašice Srbije od 21.00 čas juriće plasman u polufinale protiv Italije. Biće to ponovo duel Tijane Bošković i Egonu, posle četiri uzastopna poraza u poslednje tri godine, u julu je Srbija slavila 3:2. Ako prođu, srpske odbojkašice u polufinalu čeka bolji iz duela Kina - Turska.

Prepodnevni program 11. dana Olimpijskih igara u Parizu biće veoma izazovan za srpske sportiste, pre svega za Ivanu Španović i Milicu Gardašević koji će od 11.15 izaći u kvalifikacijama skoka udalj. Kvalifikaciona norma je 6.75 metara, Milica skače u prvoj, a Ivana u drugoj grupi.

Prvi na borilišta će izaći kajak selekcije Srbije na 500 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dame (10.00) se bore za plasman u polufinale, a muškarci (9.30) za plasman u četvrtfinale.

U 11.30 će na istu stazu sprinta na 500 metara izaći dva srpska dubla - Marko Novaković/Marko Dragosavljević i Anđelo Džombeta/Vladimir Tamburov - u borbi za četvrtfinale.

I na kraju od 11.00 časova rvač grčko rimskim stilom do 97 kilograma Mihail Kadžaja pokušati protiv Egipćanina i afričkog šampiona Mohameda Gabra da obezbedi plasman u četvrtfinale. 

RASPORED SRPSKIH SPORTISTA NA IGRAMA, 11. DAN

9.30 VESLANJE, Kajak tim Srbije (M),  Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević, Vladimir Tamburov, osmina finala na 500 metara

10.00 VESLANJE, Kajak tim Srbije (Ž), Anastazija Bujuk, Milica Novaković, Marija Dostanić, Dunja Stanojev, četvrtfinale na 500 metara

11.00 RVANJE, Mihail Kadžaja - Mohamed Gabr (EGY), grčko rimski stil do 97 kilograma, 1/8 finala 

11.15 - ATLETIKA, Ivana Španović, Milica Gardašević,  skok udalj, kvalifikacije

11.30 - VESLANJE - Kajak dubl, 500 metara, 1/4 finala, Marko Novaković/Marko Dragosavljević, Anđelo Džombeta/Vladimir Tamburov

14.30 - KOŠARKA, Srbija - Australija (M), četvrtfinale

21.00 - ODBOJKA, Srbija - Italija (Ž), četvrtfinale