Srbija u Parizu

Srbija dočekala Grčku u vaterpolo četvrtfinalu Igara: SAD sprečile regionalni derbi sa Hrvatskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 19:40
Vaterpolisti Hrvatske i SAD u zadnejm meču grupne faze Olimpijskih igara 2024 Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Vaterpolisti Hrvatske i SAD u zadnejm meču grupne faze Olimpijskih igara 2024

Vaterpolo reprezentacija Srbije konačno je saznala ime prottivnika u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, pošto ih je večerašnja iznenađujuća pobeda Sjedinjenih Američkih Država nad Hrvatskom (14:11), u zadnjem kolu A grupe, spojila sa osvajačem iste - Grčkom. 

Aktuelni svetski prvak sa Jadrana ušao je kao veliki favorit u natplivavanje sa "jenkijima", ali nije uopšte opravdao to zvanje u ove četiri četvrtine, posebno u prvom poluvremenu kada je praktično izgubio priliku da pretekne Helene na vrhu tabele i ode u duel sa četvrtoplasiranim timom B grupe - 2:5, 3:5, 2:1, 4:3. 

 

 

Koliko je ko spreman ušao u bazen najbolje govori podatak da su Amerikanci već posle 16 minuta imali velikih pet golova prednosti (10:5). Koliko su njima išli defanziva i ofanziva, toliko se rival mučio pred svojim i tuđim golom.

Izgledale su "barakude" kao razbijena vojska pre odlaska na veliki odmor, ali je selektor Ivica Tucak uspeo ipak da trgne aktuelnog prvaka sveta. Zbili su redove u nastavku, dobili druge dve deonice, ali kasno. Srpski stručnjak Dejan Udovičić i njegov tim se nisu dali preveslati. 

Tako je Srbija izbegla veliki regionalni derbi sa bivšom jugoslovenskom republikom, ali će zato 7. avgusta deliti vodu sa Helenima, koje je prethodna, najtrofejnija generacija u istoriji svetskog vaterpola "udavila" u finalu poslednjih Igara. 

Dakle, polufinaliste takmičenja u Francuskoj daće nam mečevi Grčka – Srbija, Italija – Mađarska, SAD – Australija i Španija – Hrvatska. Pa, kom' opanci, a kom' obojci. Srpski tim će morati da bude mnogo bolji nego danas protiv Mađara, jer samo tako će imati šansu da nastavi odbranu zlata. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Standings provided by Sofascore