Srbija u Parizu

Ne razmišljamo o Amerikancima: Aleksa Avramović u epizodi "prvo skoči, pa reci hop"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 18:19
Aleksa Avramović, srpski košarkaš, ne priča unapred o mogućem duelu sa Amerikom na OI Tanjug/AP Photo/Michael Conroy, Pool
Aleksa Avramović, srpski košarkaš, ne priča unapred o mogućem duelu sa Amerikom na OI

Muška košarkaška reprezentacija Srbije sutra igra četvrtfinale Olimpijskih igara sa Australijom (14.30), a već se zna da ako pobedi ide opet na Sjedinjene Američke Države u eventualnoj borbi za finale, međutim Aleksa Avramović ne želi da ide toliko daleko u projekcijama. 

"Ne razmišljamo o tome", kratko i jasno je izjavio nađ košgeter na temu mogućeg novog sudara sa "timom snova", nakon ubedljivog poraza u osnovnoj rundi takmičenja. 

Potpuno ispravno, jer se prvo mora skočiti pa tek onda viknuti hop, a "kenguri" nisu rival koji se može "peške" dobiti. Bez obzira što su "orlovi" aktuelni vicešampioni sveta i u svojim redovima imaju kralja poena, skokova i asistencija u liku višetrukog sezonskog NBA MVP-a Nikole Jokića. 

 

 

"Znamo da ih krasi tranziciona igra, sa mnogo NBA igrača koji su navikli na taj stil košarke. Oni tu stvaraju prednost što se tiče napada. Ali, opet, mi ako budemo fizički jako ušli, u odbranu, a ući ćemo, i ako njihove najbolje igrače odvojimo od koša, imaćemo šansu za pobedu", tako doskorašnji prvotimac Partizana vidi rivala. 

Za njegov pojam, Australijanci igraju košarku nalik stilu koji forsira Južni Sudan, poslednji i pobeđeni rival ekipe Svetislava Pešića u grupi, koju su Bogdan Bogdanović i ostali delili sa pomenutom afričkom selekcijom, SAD i Portorikom. 

"Čeka nas izuzetno dobar protivnik koji stvarno dobro trči. Nešto slično Južnom Sudanu, igraju sa dosta fizikalija. Južni Sudan je nekako za broj veći, bila je izuzetno fizički naporna utakmica, ne samo meni, već svim igračima. Regenerisali smo se, maksimalno motivisani ulazimo u sutrašnju utakmicu. Izubili smo od njiih u pripremnoj utakmici u Abu Dabiju, kada nismo imali dosta igrača koji će sutra biti u sastavu", tvrdi Avramović. 

 

Cup tree provided by Sofascore