Srbija u Parizu

Lendejl pred duel sa Srbijom: Biće paklen zadatak čuvati Jokića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 17:10
Džok Lendejl je nekada igrao u Beogradu za Partizan Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Džok Lendejl je nekada igrao u Beogradu za Partizan

Košarkaškoj reprezentaciji Srbije predstoji okršaj sa Australijom na Olimpijskim igrama u Parizu u četvrtfinalu. "Orlovi" i "kenguri" će se sukobiti u utorak od 14.30 časova u prestonici Francuske, i tako odlučiti ko će se u polufinalu najverovatnije susresti sa SAD

Uoči meča, oglasio se košarkaš Australije, Džok Lendejl. Centar Hjuston Roketsa i nekadašnji igrač Partizana je naveo kako nas očekuje veoma težak meč, te da će njegova reprezentacija morati da pokaže sve što ima, kako bi došla do pobede. 

"Biće žestoko. Srbija je tim koji igra vrlo čvrstu, fizički zahtevnu košarku, sa brzim ritmom. Jokić je vrlo sposoban igrač, Bogdanović takođe. Ukratko, to je jako dobro sklopljen tim, kojeg vodi sjajan trener Pešić. No, kada dođete do ove faze turnira, tu nema slabih protivnika. Zato morate da 'izbacite' na teren sve najbolje što imate".

 

 

Osvrnuo se Lendejl i na meč u Abu Dabiju, za koji je rekao da neće imati veze sa onim što sledi. 

"Ne, ne. Baš ništa. Znali smo da Srbija nije u najjačem sastavu došla u Abu Dabi, još se uigravala. Jasno nam je da ćemo se sutra sresti sa potpuno drugačijim sastavom. I svi smo svesni koliko moćan tim Srbija ima, njoj pripada uloga favorita, ali znate šta – bićemo spremni".

Svestan je nekadašnji igrač Partizana da će imati najteži zadatak na meču, ako ne i na čitavom turniru - borba se sa Nikolom Jokićem u reketu. 

"Paklen zadatak. Igrao sam protiv njega u plej-ofu kada sam bio u Finiksu, šest utakmica jedan protiv drugog tad, još nekoliko pre i kasnije. Zato mi je savršeno jasno koliko je teško svakome da ga čuva, da igra protiv njega. Davaće koševe, radiće sve ono što inače radi, tako da ni ne pomišljamo na opciju kako da ga „isključimo“ iz utakmice, nego samo kako da mu „život“ učinimo težim. Čovek je najbolji košarkaš na svetu, po mom mišljenju, pa to valjda jasno govori koliko je dobar".

Ko pobedi imaće još teži zadatak u polufinalu – SAD.

"Ko god prođe, čekaće ga najteži mogući posao, ali tako je kako je. Nema tu šta da se doda".

Potom je upitan da li i dalje prati Partizan, što je ushićeno prihvatio. 

"Apsolutno da! Uvek proveravam šta je Partizan uradio, gledam na instagramu i društvenim mrežama šta ima novo, tako da sam potpuno upućen u sve šta se dešava u klubu. Bila je to jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri, uživao sam maksimalno igrajući pred neverovatnim navijačima. I dalje prijateljima pokazujem snimke sa utakmica Partizana. Da budem potpuno iskren, mislim da mi je ta sezona odredila karijeru. Da nisam otišao u Partizan, ne bih stigao do ovde gde sam sada. Niti bih bio igrač kakav sam danas. Tako da veliku zahvalnost dugujem crno-belima", dovršio je Džok Lendejl za Mozzart Sport.