Srbija u Parizu

Vaterpolisti Srbije još čekaju rivala u četvrtfinalu OI: Grčka i Italija nisu rešile zagonetku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 16:20
Vaterpolisti Italije i Grčke na Olimpijskim igrama Guliver
Vaterpolisti Italije i Grčke na Olimpijskim igrama

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je danas na četvrtom mestu B grupe, pošto je izgubila direktan duel za poziciju više sa Mađarskom, ali još ne zna na koga će u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, jer se i dalje čeka rasplet borbi za vrh tabele u A grupi.

Nije ga doneo ni današnji duel Grčke i Italije, koji je pripao Helenima - 9:8 (2:2, 4:3, 0:1, 3:2), jer je selekcija nama bliže države ovom pobedom preuzela lidersku palicu, s istim brojem bodova kao poraženi i svrgnuti "azuri".

 

 

Kada bi Hrvatska, večeras, dozvolila sebi iznenađenje protiv Sjedinjenih Američkih Država (18.30), ne bi nikako mogla u večiti balkanski derbi sa Dušanom Mnadićem, Nikolom Jakšićem i ostalim izabranicima, još jednom razočaranog selektora Uroša Stevanovića, jer bi joj izmakao uspon do pobedničkom plasman u prvoj rundi OI 2024.

Ukoliko, pak, opravda svoja i tuđa očekivanja, odnosno ne poželi da izbegne skoro pa potpuno renovirani sastav branioca olimpijske titule onda ćemo još jednom gledati naše momke u sudaru sa hrvatskim "barakudama". 

U oba slučaja srpske vaterpoliste čeka težak posao, jer Grki čekaju na revanš za poraz u finalu poslednjih Olimpijskih igara, dok su Ivica Tucak i njegovi puleni u Francusku stigli kao ovogodišnji šampioni sveta i osvajači srebra na EP 2024. 

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore