Srbija u Parizu

Šteta, Georgij Tibilov izgubio dobijen meč: Od 7:0 do poraza na startu Igara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 15:18
Tibilov AP Photo/Eugene Hoshiko
Tibilov

Reprezentativac Srbije u rvanju, Georgij Tibilov nije uspeo da se plasira u osminu finala Olimpijskih igara, pošto je u meču kategorije grčko-rimskim stilom do 60 kilograma danas izgubio od takmičara iz Turske Emrea Bašare - 7:8.

Ostaje žal za boljim rezultatom, budući da je naš takmičar imao prednost od 7:0 većim delom borbe, ali, potošnja energije učinila je svoje, Turčin se konsolidovao u nastavku i pametnim rešenjima u parteru, došao na kraju do pobede i plasmana u osminu finala, gde ga u toku dana očekuje borba sa Razvanom Arnautom iz Rumunije.

Kapitalnu prednost Tibilov je stekao već u uvodnom minutu, kada je najpre bacio Turčina na pod, obezbedivši dva poena, da bi ga ubrzo izgurao sa stručnjače za vođstvo od 3:0. Indisponirani Bašaru, ostao je pasivan do sredine borbe, pa mu je sudija oduzeo jedan poen (4:0). Reprezentivac je zatim posle čelendža protivničkog trenera otišao na velikih 7:0.

Ali...

Taman kada očekivala lagana pobeda našeg takmičara, Turčin je podigao ritam, iz jednog zahvata bacio je Tibilova i smanjio na 7:4. Dodatnu dramu doneo je pasivan nastup našeg rvača u nastavku, pa je Bašaru počeo da krčka razliku (7:5), da bi u finišu Turčin došao do izjednačenja - 7:7.

Iako je Tibilov vodio 7:0, potrošnja energije na startu borbe učinila je svoje, Turčin je to iskoristio i pošto je zadnji došao do poena, pobedu je praktično bezecovao u finišu. 

Pokušao je srpski tim čelendžom da okrene rezultat na svoju stranu, pošto su neke sudijske odluke iz partera bile sumnjive, ali je nakon pregledavanja snimka, prvobitna odluka sudije ostala na snazi - 8:7.