Srbija u Parizu

Kraj! Mađari slavili protiv Srbije u vaterpolo klasiku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 13:18
Vaterpolisti Srbije igraju protiv Mađarske Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Vaterpolisti Srbije igraju protiv Mađarske

U vaterpolo klasiku reprezentacija Mađarske ubedljivo je savladala Srbiju sa 17:13. Samo u prvoj četvrtini reprezentacija Srbije je vodila, a onda je usledio neverovatan pad. 

Srbija je odigrala odlično prvu deonicu utakmice i završila je sa 4:2. Činilo se da će "delfini" nastaviti u istom ritmu i u naarednoj, četvrtini. Ipak, zaigrali su Mađari, mnogo bolji i već posle prva dva napada došli do 4:4. Ređali su se golovi jedan za drugim, pa su ovu deonicu Mađari dobili sa 7:3.

Gde su stali u droj, tu su nastavili i u trećoj četvrtini vaterpolisti Mađarske. Ništa nije išlo našim "delfinima". Ređale su se greške kako u odbrani, tako i u napadu, pa je i ova deonica završena sa velikom prednošću Maađara. Ova četvrtina završena je sa 6:2.

Tek u poslednjoj četvrtini "delfini" su došli do svoje igre. Opustili su se malo i Mađari, pa je tako Srbija tu deonicu dobila sa 4:2.  Mađari su na kraju završili takmičenje kao treći u grupi, Srbija je četivrta. 

Od današnjih utakmica u Grupi A mnogo toga zavisi koga će Srbija imati za rivala u sredu u četvrtfinalu OI u Parizu, a najverovatnije to će biti Italija, moguće i Hrvatska. 

Srbija - Mađarska 13:17 (4:2, 3:7, 2:6, 4:2)

Prva četvrtina - 4:2

Od starta utakmice igralo se čvrsto i oprezno, pa se na prvi gol čekalo nekoliko minuta. Ipak, posle kontre, Mađari su, ipak prvi stigli do prednosti, a gol je dao Fekete. Pre toga obe reprezentacije su imale po tri promašaja.

Već u sledećem napadu Srbija je imala igrača, više, ali je golman Vogel dobro intervenisao u prvom naletu, ali ne i u drugom. Siguran je bio Miloš Ćuk za 1:1.

Dva minuta pre kraja prve četvrtine, Ćuk donosi prednost Srbiji za 2:1. 

Mađari su u sledećem napadu došli do igrača više, što i koriste, a Vamoš je doneo izjednačenje - 2:2. 

Dušan Mandić je uzvratio na drugoj strani 3:2, ali istini za volju Srbija je imala i dva igrača više. 

Dobro su se odbranili naši reprezentativci u sledećem napadu, iako su imali igrača manje. U poslednjem minutu prve četvrtine, srpski tim stiže do dva gola prednosti, strelac Nemanja Vico - 4:2.

Odlično je prvi deo utakmica odigrala Srbija i podsetila na dane stare slave. 

Druga četvrtina - 3:7

Mađarska je već u prvom napadu stigal do gola, strelac je bio Fekete. Neoprezni su bili vaterpolisti Srbije u odbrani, što je veliki rival iskoristio. Usledio je veliki pad Srbije. Salaki je vrlo brzo doneo izjednačenje Mađarskoj za 4:4. Sa druge strane, dva napada "prokockali" su "delfini".

Aktuelni olimpijski šampion, nije se predavao, ali su Mađari u ovoj deonici igrali čvrsto i dosta bolje, nego u prvoj četvrtini, pa "delfini" nisu uspevali da nađu put do mreže rivala. 

Adam Nađ je sa distance gđao, kada je napad Mađara već isticao i pogodio za 4:5, za seruju od 3:0 u drugoj četvrtini.

Već u sledećem napadu, Vico je doneo prednost Srbiji igrača više, ali ni to nije bilo dovoljno da se postigne prvi gol u ovoj deonici. Sa druge strane za Manherc je pogodio za 4:6.

Fekete je u sledećem napadu faulirao Vica, a Mandić je sa peterca smanjio rezultat na 5:6. Za izjednačenje pobrinuo se Strahinja Rašović iz kontre za 6:6.

Veteran mađarske reprezentacije Varga, dva minuta pre kraja druge četvrtine, doneo je prednost svojoj selekciji golom sa distance - 6:7. 

Dušan Mandić je iz drugog šuta vratio izjednačenje na 7:7, istina imao je naš tim i igrača više u toj akciji. Zalanki vraća prednost Mađarima za - 7:8, a Mandić je na drugoj strani "promašio" za izjednačenje.

Kada se očekivao kraj četvrtine, Mađarai su dve sekunde pre kraja stigli do još jednog pogtka - 7:9

Treća četvrtina - 2:6

Kako su završili drugu, tako su i otvorili Mađari treću četvrtinu. Posle aistencije Varge, Fekete je postigao gol za 7:10. Za rzliku od rivala, Srbija je bila u ozbiljnom padu, pa na startu nije iskoristila prvi napad, iako je Mandić imao dobru poziciju z šut.

Ništa nije polazilo za rukom sprskim vaterolista, dok su sa druge strane sve koristili Mađari. Sa igračem više Janšik pogađa za 7:11. 

U narednom napadu pokušao je prvo Ćuk, zatim i Rašović, ipak brzopleto su potrošlili napad naši vaterpolisti. Na drugoj strani bio je precizan Vamoš za - 7:12.

Potpuno se raspala igra reprezentacija Srbije u trećoj četvrtini, pa je selektor Uroš Stevanović, pokušao da pokaže srpskim vaterpolistima put do mreže Mađara u tajm-autu. Ipak, ni Strahinja Rašović nije bio precizan.

Ipak, posle kontre i asistencije Rašovića, Mandić je uspeo da ubaci loptu u mrežu - 8:12. Već u sledećem naapadu Zalanki je trećim golom na utakmici vratio prednost Mađara na plus pet. 

Ništa nisu mogli naši reprezentativci, Srbije, odlično je branio golman mađarske reprezntacije, dok je na drugoj strani Vigmar pogodio za - 8:14.

Nemanja Vico u sledećem napadu uspeo je da iskoristi dodavanje Rašovića i sa dva metara smesti loptu u mrežu Mađara - 9:14.

Nastvili su Mađari da "rešetaju" mrežu "delfina", Fekete je četvrtim golom doneo veliku prednost svom timu - 9:15.

Četvrta četvrtina - 4:2

Nikola Jakšić doneo je deseti gol Srbiji, istina imala je naša repreznetacija i igrača više na startu druge četvrtine - 10:15. Imali su veliku prednost Mađari, a svaki napad uspešno bi realizovali. Tako je bilo i posle isključenja Mandića, Zalanki je doneo ponovo plus šest rivalu.

Uzvratio je Nikola Dedović, šutem sa desne strane - 11:16. Vrlo brzo Srbija je došla do još jednog golaa. Mandić je postigao peti gol na utkmici i smanjo razliku na samo četiri gola. Tim pogotkom najbolji srpski vaterpolista, dao je nadu našoj selekciji da može do preokreta. 

Sa druge strane, nisu Mađari gubili koncentraciju, Molnar je brzo raspršio snove Srbiji za - 12:17. 

Posle prekršaja nad Uboviće, Srbija je smanjila prednost rivala. Dosuđen je petarac, a isti je iskoristio Ćuk - 13:17.

U sredu se igraju četvrtfinalne utakmice, a mnogo toga zavisi od raspleta u Grupi A. Mogući rivali su Italija ili Hrvatska.

Srbija je takmičenje u Grupi B završila na četvrtom mestu.

 

Пласман обезедио Sofascore