Srbija u Parizu

Novak Đoković "zatrpan" čestitkama, oglasili se Dragan Džajić, Ibrahimović, Haland, Nejmar, Ana ...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 08:20
Novak Đoković, najbolji teniser sveta FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr
Novak Đoković, najbolji teniser sveta

Snovi se pretvaraju u javu. Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković kompletirao je juče svoju kolekciju. Sad više nema trofeja, medalje, turnira grend slema, koji  nije osvojio. Sve je tu.

 

 

Za veliki uspeh u Parizu srpskom teniseru stižu čestitke sa svih strana. Sportisti, ne samo oni na Olimpijskim igrama, već i širom planete, skidaju "kapu" najboljem. 

 

 

Čestitke Novaku Đokoviću stigle su od Lebrona Džejmsa, Zlatana Ibrahimovića, Bogdana Bogdanovića, Metju Mekonahi, Šeron Stoun, Nejmar,Holgar Rune,Ilon Mask, Nejmar, Haland, Kaka, Ana Ivanović i mnogi drugi. Povodom osvojene medalje oglasio se i Fudbaalski savez Srbije, odnosno selektor Dragan Stojković, kao i predsednik Dragan Džajić, koji je Novaku Đokoviću poručio: 

"Čestitamo ti od srca na još jednom neverovatnom podvigu. Znali smo i pre Pariza da si najbolji i najveći u istoriji sporta, ali je zlatna olimpijska medalja najbolji mogući pečat na jednu fantastičnu karijeru. Tvoja strast i posvećenost najbolji su primer kako se u profesionalnom sportu stiže do vrhunskih rezultata, a tvoja harizma, sportski duh i skromnost, osobine koje te čine velikim šampionom i na terenu i van njega. Svaki tvoj uspeh je inspiracija dolazećim generacijama i pokazatelj da trudom, upornošću i verom u sebe, snovi postaju realnost. Hvala ti, još jednom, što si pobedom protiv jednog od pripadnika tog novog talasa, mladog Alkaraza, celu srpsku naciju učinio ponosnom i što si nam omogućio da se radujemo novoj zlatnoj olimpijskoj medalji. Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije”

 

 

I dok su pristizale čestitke, srpski teniser je znao kako i gde da proslavi zlato. Olimpijsko selo, bilo je mesto za "žurku" sa ostalim našim sportistima, a čini se da su najveselije bile odbojkašice.

 

 

Nema sumnje da će medalja najboljeg srpskog sportiste motivisati i ostale naše olimpijce, koji ove nedelje ulaze već u borbu za medalje.