Srbija u Parizu

(FOTO) Čikago izašao na ulice: Srpska dijaspora slavila Novakovu pobedu iz Pariza

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.08.2024 19:01
Srpski navijači u Čikagu slave Đokovićevu pobedu TANJUG/ JELENA CVETKOVSKA
Srpski navijači u Čikagu slave Đokovićevu pobedu

Srbi u Čikagu i fanovi Novaka Đokovića okupili su se rano jutros u velikom broju u tom gradu da prate meč za olimpijsko zlato i jedinstvenu borbu, kako su američki mediji voleli da istaknu, najstarijeg i najmlađeg tenisera u borbi za najsjajnije odličje između Španca Karlosa Alkaraza i Srbina Novaka Đokivića, kojem je jedino to najsjajnije odličje nedostajalo u karijeri.

Nakon meča koji je, kako neki od njih kažu za Tanjug, trajao kratko jer je Novak do ostvarenja sna stigao u dva seta, okupljeni Srbi iz Čikaga ali i Đokovićevi fanovi iz različitih delova sveta delili su ogromnu radost sa celom nacijom. Za tu priliku mnogi su jutros došli i iz udaljenih delova grada u restoran Beograd koji je danas specijalno zbog njih ranije otvorio vrata, kako bi zajedno gledali dugo očekivani Novakov trijumf na OI.
 

TANJUG/ JELENA CVETKOVSKA

 

 

Nakon pobede Đokovića na OI, iskoristili su priliku da se slikaju ispred murala Novaka Đokovića koji krasi zidove restorana. Novak Đoković je ušao u istoriju, njegovo ime ispisano je zlatnim slovima, postao je tek peti teniser koji je osvojio zlatni slem u karijeri, samo su neki od komentara koji su se danas mogli čuti u Čikagu.

“Pobedilo je srce, pobedii su hrabrost, upornost i odlučnost. Novak je šampion. Ovo je uz sve i prvo olimpijsko zlato u istoriji srpskog tenisa i niko ne može biti ponosniji od nas”, rekla je Jelena Cvetkovska čija porodica vodi restoran.

Najveći zaljubljenici u sport nastavili su da prate i žensku odbojkašlu reprezentaviju koja igra sa Kinom.