Srbija u Parizu

Kada zaseniš i dežurne kritičare: Rotenberg "promenio ploču" - Novak je najveći!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 18:38
Ben Rotenberg hvali Novaka Đokovića Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez
Ben Rotenberg hvali Novaka Đokovića

Dugo osporavani Novak Đoković najzad je uspeo da osvoji olimpijsko zlato i još jednom ispiše stranice istorije "belog sporta". Do jedinog trofeja koji mu je nedostajao u karijeri stigao je posle pobede nad Karlosem Alkarazem u finalu takmičenja u Parizu, a posle velikog dostignuća počeli su da se ređaju hvalospevi na račun srpskog tenisera, čak i od onih koji su ga godinama "blatili" i osporavali.

Među njima bio je i popularni američki novinar Ben Rotenberg, koji se oglasio putem društvenih medija i priznao da je Đoković zaista najbolji ikada.

"Tridesetsedmogodišnji Novak Đoković, koji nije osvojio nijedan turnir ili pobedio nikoga iz Top 10 ove godine, dao je sve što je imao u sebi da osvoji stvar koju je želeo najviše: večitu olimpijsku zlatnu medalju", napisao je Ben, a onda se nadovezao:

"A, kada je u pitanju to ko je osvojio najviše stvari, Novak Đoković je već najbolji i to ubedljivo ikada godinama unazad. Ovo danas je samo šlag na tortu" dodao je Rotenberg.

 

 

Dežurni kritičar srpskog tenisera tako je morao da "prizna poraz" i za promenu, pohvali Đokovića, koji je osvajanjem "Zlatnog slema", potvrdio epitet najvećeg, a nadamo se da će to od danas postati opšte prihvaćeno i kod ostalih fanova "belog sporta", što, uostalom, povrđuju i ove brojke.