Srbija u Parizu

San je postao stavrnost… Đoković osvojio sve…: Vimbldon, Rolan Garos, Australijan Open i US Open čestitali Đokoviću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 18:12
Novak Đoković ljubi zlatnu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Parizu Tanjug/ Strahinja Aćimović
Novak Đoković ljubi zlatnu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Parizu

Novaku Đokoviću se još jednom pokloni ceo tensiki svet. Pokazao je srpski čarobnjak sa teniskim reketom da je zaista najbolji igrač ovog sporta u istoriji i zaslužioje da mu se svi dive.

Pridružio se Nole Rafaelu Nadalu, Štefi Graf, Andreu Agasiju i Sereni Vilijams i postao tek peta osoba koja je uspela da osvoji sve četiri Grend Slem titule i zlato na Olimpijskim igrama, odnosno takozvani "karijerni zlatni slem".

 

 

Upravo zbog toga zaslužio je da mu Australijan Open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open na svojim profilima na društvenim mrežama čestitaju titulu osvojenu u glavnom gradu Francuske.

Prvu veliku titulu u karijeri Novak Đoković je osvojio na Vimbldonu kad je postao i svetski broj 1, a iz Londona, čiji se turnir smatra za nezvanično prvenstvo sveta stigla je poruka upućena novom olimpijskom šampionu:

"Zlatni trenutak za kojim je žudeo".

 

 

Australian Open je, bez obzira na neprijatnosti koje je imao tokom pandemije koronavirusa, ubedljivo najomiljeniji Novakov turnir. Tamo se oseća kao kod kuće i osvojio je dvocifren broj trofeja, pa mnogi predlažu da se centralni teren u Melburnu nazove upravo po njemu.

Znaju u Australiji koliko je Novaku osvajanje Olimpijskih igara bilo važno, pa su znali i kako da mu čestitaju:

"Karijerni zlatni slem. Ostvaren životni san".

 

 

Finalni meč Olimpijskog turnira igran ne ja terenu "Filip Šatrije" u Parizu, gde je Novak Đoković osvojio tri titule Rolan Garosa, a Francuzi su sada kratko i jasno poručili:

"Đoković je osvojio sve".

I na kraju, oglasili su se i sa US Opena i kratko su poručili:

"San je postao stvarnost".

 

 

I ovo je samo još jedan pokazatelj koliko je Novak Đoković uvažen u teniskom svetu, koliko se njegovi uspesi cene i da je zaista najbolji svih vremena.