Srbija u Parizu

Novak Đoković: Zlato za Srbiju na Igrama moj najveći uspeh u karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 17:16
Novak Đoković tokom finala OI u Parizu protiv Karlosa Alkaraza Tanjug/ Strahinja Aćimović
Novak Đoković tokom finala OI u Parizu protiv Karlosa Alkaraza

Posle dva taj brejka i gotovo tri časa borbe, Novak Đoković osvojio je olimpijsko zlato, pošto je u finalu takmičenja u Parizu pobedio Karlosa Alkaraza. Srpski teniser tako je uzeo jedini trofej koji mu je nedostajao u karijeri, potvrdivši epitet najvećeg u istoriji ovog sporta i da je povreda kolena koja mu je zadavala velike probleme na Vimblodnu, sada iza njega.

Pobednički poen dočekao je u taj-brejku. Alkaraz je oba seta uveo u 13. gem, ali je Novak u oba navrata bio pribraniji. Đoković je tako posle dve decenije i čak pet Olimpijskih igara, osvojio dugo očekivano zlato.

"Ne znam šta da kažem, u potpunom sam šoku od emocija, svega... Cilj mi je bio polufinale i medalja za Srbiju, a kada sam izborio plasman, igrao sam rasterećenije. Svi su hteli zlato, to sam želeo i ja. Ubedljivo sam izgubio od njega na Vimbldonu i taj poraz mi je mnogo mogao u pripremi ovog meča", rekao je Novak po završetku meča i nastavio:

"Lošije nisam mogao da igram tamo. Ovaj put bilo je mogo bolje. Išao sam na sve ili ništa u odlučujućim trenucima, raspaljivao sam forhende kao što je i on radio. Ne znam... Milijardu emocija mi se komešaju. Presrećan sam i preponosan što sam doneo zlato Srbiji, to je možda moj najveći uspeh u karijeri", rekao je emotivni Novak Đoković posle meča.

Osvrnuo se i na igru Karosa Alkaraza.

"Bio je ovo neverovatan meč, igrali smo skoro tri sata. Iskreno, kada sam video da je poslednji udarac prošao pored njega, tada sam jedini put verovao u pobedu. Karlos se uvek vraćao, dobro je igrao, terao me da igram svoj najbolji tenis. Imao sam šansi, on takođe, možda je više bilo fer da podelimo setove u taj-brejkovima, jer smo obojica igrali sjajno. Ne znam... Još uvek sam u šoku, stavio sam moje srce, dušu, telo, porodicu... Sve sam stavio na liniju zbog ovoga i na kraju sam uspeo da uzmem Olimpijske igre u 37 godini. Najzad!", dodao je Đoković.