Srbija u Parizu

SAD odradile svoj posao: Srbiji treba silovita pobeda protiv Kine za prvo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 15:55
Izabranice Đovanija Gvidetija očekuje poslednji okršaj u grupi. MN Press
Izabranice Đovanija Gvidetija očekuje poslednji okršaj u grupi.

Ženska odbojkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je danas pobedila selekciju Francuske 3:0, po setovima 29:27, 29:27, 25:20 u meču trećeg kola Grupe A.

Najefikasnija u selekciji SAD bila je Adrea Druz sa 15 poena. U reprezentaciji Francuske istakla se Halimatu Bah sa 14 poena.

U drugom meču trećeg kola Grupe A, kasnije danas sastaće se selekcije Srbije i Kine. Prvo mesto na tabeli drži SAD sa šest bodova, Kina je druga sa pet, dok je Srbija treća sa četiri.

 

 

Ove tri selekcije su izborile plasman u četvrtfinale OI. Odbojkašice Francuske su takmičenje završile na poslednjem mestu bez bodova.

Podsećamo, naša selekcija je izgubila od SAD sa 3:2 u stovima, i pobedila Francuskinje sa 3:0. Što se SAD tiče, one su savladale izgubile od Kineskinja sa 3:2.

Susret sa azijskom reprezentacijom odlučiće da li će izabranice Đovanija Gvidetija napustiti grupnu fazu kao prve, druge ili pak trećeplasirane odbojkašice. U slučaju pobede sa 3:1, ili 3:0, našt tim bi bio prvoplasiran, dok bi minimalni trijumf napravio krug od tri ekipe i prebrojavanje poena. 

U četvrtfinalu su pored naših igračica, Kineskinja i Amerikanki, prošle Dominikanke, Turkinje, Brazilke, Italijanke i Poljakinje.