Srbija u Parizu

Odbojkašice Srbije protiv Kine za prvo mesto u grupi A pred mečeve četvrtfinala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 09:14
Tijana Boškvić na meču protiv Francuske tokom Olimpijskih igara u Parizu MN Press
Tijana Boškvić na meču protiv Francuske tokom Olimpijskih igara u Parizu

Ženska odbojkaška reprezntacija Srbije odmeriće snagu sa selekcijom Kine u 3. kolu Olimpijskih igara u Parizu, a taj susret počinje u 17.00 časova.

Rival igračicama selektora Đovanija Gvidetija trenutno zauzima prvu poziciju u grupi A sa pet osvojenih bodova i set količnikom 6:2, dok "orlice" imaju bod manje uz set količnik 5:3, a Sjedinjene Američke Države su treće sa tri boda i količnikom 5:5.

Plasman u četvrtfinale, koje je na programu u utorak, 6. avgusta, izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije, što znači da je Srbija već obezbedila plasman među osam najboljih selekcija, smao je pitanje sa koje pozicije..

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela od osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala.

Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.