Srbija u Parizu

Medalja je obezbeđena, neka bude zlatna: Novak Đoković u finalu Olimpijskih igara protiv Karlosa Alkaraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 07:30
Novak Đoković na Olimpijskim igrama u Parizu Tanjug/ Strahinja Aćimović
Novak Đoković na Olimpijskim igrama u Parizu

Strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su prvu zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, a svi se nadamo da će im se ovog poslepodneva pridružiti i Novak Đoković.

Prvi nosilac teniskog turnira na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri je pobedom nad Lorencom Musetijem obezbedio drugu medalju za tim Srbije na ovim Igrama i od 14.00 časova će se protiv mladog Španca boriti za najsjajnije odličje.

Dva vrhunska tenisera su se u dosadašnjoj karijeri sastajala šest puta i svaki od njih je ostvario po tri pobede, a poslednji je to učinio Alkaraz u finalu Vimbldona.

 

 

"Ne bih da se bavim reprizama, svaki meč je priča za sebe. Finalu ću pristupiti sa najvećom mogućom željom da donesem zlato Srbiji. To je ujedno najveći izazov na ovom turniru, uopšte u teniskom sportu, igrati protiv Karlosa u finalu. Pobeđivao sam ga u velikim mečevima, znam šta mi je činiti, dobro se osećam, ako izađem sa vrhuskom igrom, imam šanse", rekao je Đoković uoči velikog finala.

Biće ovo prvo Đokovićevo finale na Olimpijskim igrama i u njemu će se truditi da osvoji karijerni Zlatni slem, odnosno da pored trofeja na sva četiri Grend slema osvoji i onaj olimpijski, a pre njega su to uspeli smao Serena Vilijams, Rafael Nadal, Andre Agasi i Štefi Graf.

Prema rasporedu organizatora finalni meč muškog singla je postavljen kao drugi na terenu "Filip Šatrije" odmah posle borbe za bronzanu medalju u ženskom dublu u kojem se sastaju Linda Noskov/Karolina Muhova i Kristina Buča/Sara Soribes Tormo, a koji počinje u 12.00 časova.