Srbija u Parizu

Pešič pohvalio rekordera: Bogdanović je pogađao dosad najbolje na turniru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 00:27
Košarkaška reprezentacija Srbije igra sa Australijom u četvrtfinalu AP Photo/Michael Conroy
Košarkaška reprezentacija Srbije igra sa Australijom u četvrtfinalu

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Južni Sudan posle velike borbe rezultatom 96:89 (23:22, 24:22, 25:23, 24:18) u poslednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara u Parizu. Iako su mnogi postavili Srbiju za velikog favorita, afrička reprezentacija se pokazala kao tvrd orah, koji je naš tim uspeo da slomi tek u poslednjem kvaratalu.

Posle utakmice je za medije govorio selektor Srbije, Svetislav Pešić, koji je istakao da je i pored tesnog rezultata kroz skoro čitav meč, prilično zadovoljan igrom i mentalnom snagom svog tima. 

"Da smo pogodili penale, možda bismo i ranije završili utakmicu. Ono što mi se najviše dopalo, jeste to što smo pobedili kad je bilo teško. Hteli smo da pobedimo već u prvom poluvremenu, a teško je kada se navikneš, kada prethodni meč dobiješ 40 razlike, na jednu tesnu utakmicu gde se igra na malu razliku. Teško je mentalno držati se u tim okolnostima. Uspeli smo da se ne bavimo rezultatom, već našom igrom. Nismo gledali gore šta se dešava, već da sprovedemo u delo ono što smo zamislili. Napravili smo balans unutrašnje i spoljne linije, Bogdanović je pogađao dosad najbolje na turniru".

Tanjug / AP Photo/Michael Conroy, Pool

Svetislav Pešić na Olimpijskim igrama

U utorak od 14.30 rival u četvrtfinalu nam je Australija.

"Australija je težak rival, jedna od najboljih ekipa. Fantastično brzi, imaju NBA igrače, ogromno iskustvo, za razliku od Južnog Sudana koji je energija i mentalna snaga. Australija je ipak iskustvo i brzi su, izvanredni šuteri, odlični su u tranziciji. Već dugo godina igraju zajedno, imaju kontinuitet, prava su ekipa. Videli smo kako je Grčka dobila, fantastičnom odbranom. Bez toga nema ništa. To moramo i mi da pokažemo, pre svega da odigramo odbranu kako možemo, onda sudbina zavisi od nas, ne od drugog".

Srbija se ubrzo seli za Pariz, da nastavi pripreme za četvrtfinale. A tamo, tim koji nas je dobio u pripremama za Olimpijske igre. Sada je red da mu se revanširamo. Takođe, poznat je žreb do kraja takmičenja, a naš tim će, ukoliko prođe "kengure", igrati sa reprezentacijom SAD, ukoliko ona prođe Brazil

 

Cup tree provided by Sofascore