Srbija u Parizu

Gudurić posle nezgodnog trijumfa: Teška utakmica, znali smo da nas čeka ovako nešto.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 00:03
Marko Gudurić očekuje sličan meč sa Australijom u četvrtfinalu Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Marko Gudurić očekuje sličan meč sa Australijom u četvrtfinalu

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Južni Sudan posle velike borbe rezultatom 96:89 (23:22, 24:22, 25:23, 24:18) u poslednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara u Parizu. Iako su mnogi postavili "orlove" za velikog favorita, afrička reprezentacija se pokazala kao tvrd orah, koji je naš tim uspeo da slomi tek u poslednjem kvaratalu.

Posle utakmice, za medije se oglasio Marko Gudurić, koji je istakao smirenost u najbitnijim trenucima kao ključan faktor za pobedu. 

"Teška utakmica, znali smo da nas čeka ovako nešto. Mnogo su veliki, fizički, još ova pravila koja su drugačija u odnosu na Evroligu, tako da smo znali da će da bude teško. Oni su jako ponosna nacija, sjajno se bore za svoju reprezentaciju. Pobeda im je bila potrebna zbog prolaza dalje. Bili smo mirni, imamo dosta iskusnih igrača, to nam je dosta pomoglo. Dobar test pred četvrtfinale".

 

 

Sada slede tri dana odmora, pa duel sa Australijom u utorak.

"Još jedna fizički jaka ekipa, koja mnogo trči, igra agresivno. Imali smo utakmicu u Abu Dabiju sa njima, iskoristićemo je da je dobro analiziramo i da se spremimo za četvrtfinale što je bolje moguće".

Srbija se ubrzo seli za Pariz, da nastavi pripreme za četvrtfinale. A tamo, tim koji nas je dobio u pripremama za Olimpijske igre. Sada je red da mu se revanširamo. Takođe, poznat je žreb do kraja takmičenja, a naš tim će, ukoliko prođe "kengure", igrati sa reprezentacijom SAD

 

Cup tree provided by Sofascore