Srbija u Parizu

Drago mi je zbog momaka koji završavaju s reprezentacijom: Igora Kolakovića raduje pobeda nad Kanadom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 23:35
Igor Kolaković, selektor Srbije, hvali oproštajni nastup ekipe na Igrama 2024 Guliver/AP Photo/Dolores Ochoa
Igor Kolaković, selektor Srbije, hvali oproštajni nastup ekipe na Igrama 2024

Najbolji odbojkaši Srbije pobedili su večeras u uzbudljivoj utakmici Kanadu, ali kao u narodnoj izreci "kasno Marko na Kosovo stiže", slavlje u pet setova nije ih moglo skinuti sa aviona za Beograd, jer su prethodnim porazima od Francuske i Slovenije čekirali pofvratak kući posle grupne faze Olimpijskih igara.

Selektor Igor Kolaković našao je, ipak, nešto lepo na kraju prekratkog nastupa na OI, koji su čekali više od jedne decenije.

"Utakmica je bila zabavna za gledaoce i mi smo se dobro zabavljali na periode, ali nam je bilo značajno da ne završimo turnir bez pobede. Gurali smo sa svih strana i pobedil. Drago mi je zbog ovih momaka koji su najavili da završavaju sa reprezentacijom, oni su nas gurali. Kanada je ozbiljan rival i ispred nas na listi, ispunjeni smo, ali je žal što nismo prošli", reči su Kolakovića. 

Crnogorski stručnjak ponovio je činjenicu da je ovo bio poslednji ples Marka Podraščanina i verovatno još nekih momaka. Ko zna možda i kraj njegovog drugog mandata na klupi Srbije. 

"Nismo verovali u pobedu protiv Francuske, protiv Slovenije smo zakasnili na utakmicu, a protiv Kanade uspeli, u jednom emotivnom trenutku zbog ovih igrača, neću reći kojih, što se povlače. Ugovor mi ističe i moram da razgovaram sa ljudima iz saveza, red je, čim bude prilike", objasnio je iskusni trener.