Srbija u Parizu

"Otpisani" zablistali u Parizu: Vaterpolisti obezbedili četvrtfinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 20:39
Vaterpolisti Srbije plasirali su se četvrtfinale OI Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Vaterpolisti Srbije plasirali su se četvrtfinale OI

Tesna pobeda protiv Japana (15:14), pa šokantan poraz od Australije (8:3), a zatim i očekivani od Španije (15:11), doveli su dvostruke uzastopne olimpijske šampione, vaterpoliste Srbije, u situaciju biti il' ne biti.

A zadatak nije bio nimalo lak, jer je s druge strane u bazenu bila Francuska, reprezentacija koje je i te kako napredovala poslednjih godina i čije je četvrto mesto na nedavnom Svetskom prvenstvu bila ozbiljna uvertira za olimpijski turnir na njihovom terenu. Želeli su medalju posle 100 godina, ali je u Parizu neće dočekati.

"Delfini" su odigrali sjajan meč, pobedivši 15:8 (4:2, 4:2, 4:2, 3:2).

Najvažnije – bio je to trijumf za četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, a već za dva dana Srbija će protiv Mađarske ciljati i bolju poziciju, maksimalno treću u Grupi B.

Srbija je dobro započela meč protiv Francuske, i napad i odbrana su funkiconisali izuzetno. Golom Mandića sa pet metara "delfini" su poveli, potom je Ranđelović nakon dodavanja Ćuka uvećao prednost. Francuzi su u narednom napadu iskoristili igrača više, potom je gol postigao i Vernu, najveća zvezda Francuske, ali je Srbija pogocima Vice i Rašovića dospela do vođstva od 4:2 posle prvih osam minuta.

Nastavili su "delfini" sa sjajnom igrom i u nastavku. Za razliku od prethodnih utakmica, padovi na ovoj nisu postojali. Rašović, Drašović Jakšić i Mandić su doneli Srbiji velikih +5. Videlo se da naša selekcija igra sa mnogo samopouzdanja i da se Francuzi u ovom delu igre nisu ništa pitali.

Početak drugog poluvremena je ipak pripao domaćinu, koji je sa dva gola prišao na -2, ali su se onda "delfini" razgoropadili i sa četiri sjajna gola došli do prednosti od 12:6, što je značajno uticalo na moral rivala koji se potpuno pogubio.

U posledjih osam minuta nije bilo previše drame, Srbija je zadržala prednost i upisala zlata vrednu pobedu.

Najefikasniji u našem sastavu bili su Dušan Mandić, Nemanja Ubović, Strahinja Rašović i Radomir Drašović sa po dva gola, dok se na drugoj strani istakao Tomas Vernu sa takođe dva pogotka.

Srbiju u ponedeljak očekuje pomenuti susret sa Mađarskom koji će biti od velikog značaja, budući da i dalje nije poznato sa koje pozicije će izabranici Uroša Stevanovića otići u četvrtfinale.

 

Standings provided by Sofascore