Srbija u Parizu

Australija "potopila" Srbiju, pa odigrala za nju: "Delfini" mogu da se "vade" i ako izgube od Francuza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 18:12
Miloš Maksimović, vaterpolista Australije, strelac u pobedi nad Mađarskom Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man
Miloš Maksimović, vaterpolista Australije, strelac u pobedi nad Mađarskom

Vaterpolo reprezentacija Australije nanela je ekipi Srbije najteži poraz u novijoj istoriji, u drugom kolu B grupe Olimpijskih igara u Parizu, ali joj je zato današnjom pobedom nad Mađarskom - 9:8 (2:2, 2:3, 2:2, 3:1) pružila pojas za spasavanje u slučaju da večeras ne bude prava i dozvoli sebi poraz od domaće Francuske (19.30).

Naravno, najbolje bi bilo da ekipa Uroša Stevanovića bude maksimalna protiv "trikolora" i tako bez komplikacija prođe u četvrtfinale, ali nije za zanemariti činjenicu da bi Dušan Mandić, Nikola Jakšić i ostali mogli da se provuku u Top osam, kao jedna od četiri najuspešnije selekcije u pomenutoj konkurenciji, ako bi u zadnjem kolu savladali Mađare. 

Ponovo je Nik Porter, među stativama, izluđivao rivalske šutere.... ovog puta Zalankija, Vigvarija, Vamoša, Manherca, jednog i drugog Vargu... dok je "naš kengur" Miloš Maksimović dao dva gola i pogurao ekipu ka Top osam.

Pre naše ekipe, koja u "gradu svetlosti" brani olimpijsko zlato iz Tokija, istina u kompletno drugačijem sastavu i s potpuno novim stručnim štabom, kao i danas "potoljenog" osvajača bronzane medalje sa Igara u japanskoj prestonici. 

GRUPA B

Španija – Japan 23:8

Australija – Mađarska 9:8

Srbija - Francuska 19.30

 

Standings provided by Sofascore