Srbija u Parizu

Marina Maljković posle poraza: Poletele su, srećne su što idu u Pariz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 16:33
Marina Maljković nezadovoljna posle poraza od Španije Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Marina Maljković nezadovoljna posle poraza od Španije

Selektorka Srbije, Marina Maljković, govorila je za medije posle utakmice "orlica" protiv Španije.

Srbija je poražena 62:70 i sa druge pozicije ide u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu.

"Ništa novo, a to staro je gore-dole sa neiskusnom ekipom.Definitivno da je ta pobeda protiv Kine bila mnogo velika. To ne možemo da im oduzmemo. Ali za ovako jedan mlad tim… One su poletele, presrećne su što su u Parizu. Sigurno je i ova utakmica pokazala da nisu mogle na pravi način da kontrolišu emocije", rekla je Maljković.

O igri rivala:

"Španija je uzela svo svoje iskustvo iz jakih takmičenja i dobile nas 'jedan na jedan'. Prosto je. One su uzele loptu za ruke, Konde i Alba su doprinele mnogo sada, a ranije nisu igrale. Uzele su loptu u ruke u ključnim momentima i igrale jedan na jedan. Mi to apsolutno nismo mogli da odbranimo", poručila je Maljkovićeva.

"Orlice" odmah krenule za Pariz, gde bi u četvrtfinalu mogle da se sastanu sa Nemačkom.

"Idemo da se što pre adaptiramo, da počnemo da treniramo, da uđemo u Selo i da nastavimo da radimo. Ima velike šanse da bude Nemačka. Ponajveće. Moramo da čekamo njihovu utakmicu sutra. Ali, opet, ništa ne mora da znači. Jer turnir je takav da ne može da se napravi nijedna jedina računica. Ovi koji igraju sutra oni mogu malo više da računaju, jer znaju šta se dešavalo danas. Ništa, sačekaćemo."