Srbija u Parizu

Milica Žabić srušila i olimpijsku šampionku, a iz Pariza se vraća bez medalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 14:19
Milica Žabić je izgubila za bronzu Profimedia
Milica Žabić je izgubila za bronzu

Sanjaju srpski džudisti olimpijsku medalju 44 godine, sanjaće je bar još četiri. Miks-tim Srbije je danas pobedio Holandiju 4:2 u eliminacijama, zatim u četvrtfinalu bio poražen od Japana (1:4), pa u repesažu istim rezultatom od Brazila (1:4). 

Tri od šest poena za Srbiju donela je Milica Žabić. Čudistkinja Crvene zvezde iznad 78 kilograma je juče bila poražena za bronzu od Francuskinje Romane Diko. Završila je kao peta, bilo joj je mnogo krivo jer da nije napravila grešku protiv Izraelke Herško, kasnije finalistkinje, sigurno bi stigla do medalje.

Ali, jučerašnji porazi je nisu deprimirali. Naprotiv, zgazila je sve tri rivalke brzo, lako tehnički perfektno, a posebno je impresivna bila pobeda nad olimpijskom šampionkom iz Pariza - Beatriz Souzom. Brazilka je mnogo krupnija, teža od Milice, lako je izašla na kraj u borbi za zlato sa Herško, ali srpska džudistkinja ju je porazila za 35 sekundi! Bacila ju je kao da je od papira. Milica je bila zaista sjajna na Olimpijskim igama u Parizu, nije imala sreće u žrebu i prava je šteta što se nije okitila medaljom.

 

 

Žabićeva je u Parizu u pojedinačnoj konkurenciji dobila Asju Tavano iz Italije, pa Kubanku Idalis Ortiz. Poraz od Herško ju je odveo u repesaž. Prošla je Japanku Akira Sone bez borbe, da bi je za bronzu dobila Francuskinja Romane Diko.

Danas je redom rušila Marit Kamps (Holandija), Riku Takajama (Japan) i na kraju Beatriz Souzu (Brazil), osvajačicu zlatne medalje u njenoj kategoriji.

Veliko bravo...