Srbija u Parizu

Ugašen san o medalji: Džudo tim Srbije poražen u repesažu od Brazila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 12:31
Aleksandar Kukolj se borio koliko je mogao MN Press
Aleksandar Kukolj se borio koliko je mogao

Džudo miks-tim Srbije u repesažu nije uspeo da pobedi Brazil 1:4 pa je tako ugašen san da se bori za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srpskoj šestorki je od 8.00 jutros ovo bio treći meč na tatamiju, a Brazilci su poraz od Nemaca u četvrtfinalu doživeli tek zlatnim bodom (3:4).

Prva na tatami izašla je Marica Perišić u kategoriji do 70 kilograma protiv Ketlin Kvadros, koja se takmičila u pojedinačnoj konkurenciji do 63 kilograma. Brzo je Brazilka došla do vazarija i prednosti koju je ubrzo i krunisala vođstvom 1:0.

Nemanju Majdova je u kategoriji do 90 kilograma čekao Rafael Masedo, bronzani u ovoj kategoriji u Parizu. Imao je inicijativu Brazilac, Majdov se dva puta iskusno izvlačio iz škripca i stigao je posle četiri minuta da uđe u zlatni bod. Srpski džudista je prvi dobio drugi šido, zatim i treći pa je Brazil poveo 2:0. 

Milica Žabić je u kategoriji preko 70 kilograma imala najteži zadatak jer je Beatris Souza olimpijska šampiona u Parizu, ali u kategoriji preko 78 kilograma. Ali, Milica je kraljica dana, srušila je olimpijsku šampionku i težu rivalku za jedno 30 kilograma za samo 35 sekundi i iponom donela Srbiji značajan bod - 1:2. 

Aleksandar Kukolj je na tatami izašao protiv Rafaela Silve u kategoriji preko 90 kilograma, takođe za jedno 30 kilograma težeg rivala. Uspeo je Kukolj da odoleva, da natera rivala da prvi dobije dva šida (faula) i da sa psihološkom prednošću uđe u "zlatnmi bod". Međutim, dobio je i Srbin šido, pa se čekalo ko će prvi da pogreši. Nažalost, treći isključujući šido je dodelje Kukolju pa je Brazil poveo 3:1.

Milica Nikolić je u kategoriji ispod 57 kilograma radila protiv Rafaele Silve, osvajačice bronze. I bila je pod velikim pritiskom jer je morala da dobije da bi Srbija ostala u igri. Silva je brzo došla do vazarija, zatim do još jednog i donela je pobedu Brazilu od 4:1.

Strahinja Bunčić i Vilijam Lima nisu radili u kategoriji ispod 73 kilograma.