Srbija u Parizu

Novak Đoković iskren pred finale: Nema jasnog favorita, ali je on verovatno blagi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 08:26
Novak Đoković, najbolji srpski teniser FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs
Novak Đoković, najbolji srpski teniser

Tek na na petim Olimpijskim igrama, Novak Đoković stigao je do svog prvog finala. Pobedom protiv Italijana, Lorenca Musetija, najbolji srpski teniser je došao do trenutno najvećeg uspeha na planetarnoj smotri sporta u Parizu. 

Rivala u polufinalu OI savladao je za dva časa igre sa 2:0 u setovića (6:4,6:2) i tako zakazao duel sa Karlosom Alkarazom. Njih dvojica nedavno su igrali i na Vimbldonu, a upravo je to finale Đoković izgubio od mladog Španca. 

Ipak, stvari su se promenile od tada jer se srpski as oporavio od povrede kolena i deluje mnogo bolje na terenu nego pre mesec dana.

I on i ja smo u finalu bez izgubljenog seta, obojica igramo odličan tenis. Verovatno je Karlos blagi favorit, zbog skorašnjih rezultata, osvojio je Rolan Garos i Vimbldon, odrastao na šljaci, to mu je omiljena podloga, iako na svim igra dobro. Krasila je i mene sposobnost da se prilagodim protivnicima i podogama. Ovde smo jedini put igrali prošle godine, dobio sam ga u polufinalu, ali se dosta toga promenilo posle toga. Jeste Karlos dominirao u finalu Vimbldona, ali sam i ja totalno drugačiji igrač nego pre tri sedmice. Bolje se krećem, bolje igram i veće su mi šanse. Nema jasnog favorita, ali je on verovatno blagi“, rekao je Novak Đoković.

Đoković je pobedio Alkaraza na pariskoj šljaci, ali je poslednji duel pripao Špancu. Ipak, nije želeo srpski as da se vraća na ono što je bilo.

Ne bih da se bavim reprizama, svaki meč je priča za sebe. Finalu ću pristupiti sa najvećom mogućom željom da donesem zlato Srbiji. To je ujedno najveći izazov na ovom turniru, uopšte u teniskom sportu, igrati protiv Karlosa u finalu. Pobeđivao sam ga u velikim mečevima, znam šta mi je činiti, dobro se osećam, ako izađem sa vrhuskom igrom, imam šanse“, istakao je Novak Đoković.