Srbija u Parizu

Džudo miks-tim Srbije pobedio Holandiju, čeka Japan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 08:48
Nemanja Majdov je doneo četvrti bod Srbiji Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko
Nemanja Majdov je doneo četvrti bod Srbiji

Džudisti Srbije stigli su u Pariz na Olimpijske igre sa ambicijama da ovom sportu donesu medalju posle 44 godine, ali nada je ostala posle pobede miks-tima u eliminacionoj borbi protiv Holandije 4:2. U četvrtfinalu rival će biti Japan.

Danas je miks-tim Srbije - Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić, Milica Žabić - izašao spreman da se uhvati u koštac sa jakom konkurecijom i prvi rivali su im bili Holanđani, koji u pojedinačnoj konkurenciji nisu imali zapaženiji rezultat. 

Milica Nikolić je prvo "radila" sa Julijom Burskens u kategoriji do 57 kilograma, ali je brzo i izgubila iponom, pa je holandski tim poveo 1:0. Strahinja Bunčić je za rivala u kategoriji do 73 kilograma dobio Tornike Tsjakadoea. Bio je favorit i posle dva i po minuta borbe bacio je rivala na leđa i iponom izjednačio na 1:1. 

Marica Perišić je u kategoriji do 70 kilograma buila sedma u pojedinačnojn konkurenciji. Izgubila iponom od Joane van Leshut ali je uz to i povredila desnu ruku. Holandija je ponovo vodila 2:1.

Nemanja Majdov je bio veoma ljut na sudijske odluke koje su ga eliminisale u prvom kolu, pa je protiv Noela van Tenda u kategoriji do 90 kilograma ušao u duel sa velikom željom da pokaže klasu. I ponovo je dobio brzo dve kazne (šido), ali i rival je dobio istu kaznu dva minuta pre kraja borbe. Srpski vicešampion sveta nije uspeo da dobije rivala u četiri minuta, pa se igralo na zlatni bod. Na sreću Majdova, rival je dobio treći isključujući šido, pa je rezultat ponovo bio egal 2:2 pred poslednje dve borbe.

 

 

Milica Žabić je u kategoriji preko 70 kilograma "radila" sa Marit Kamps i samo posle 15 sekundi bacila rivalku na leđa i iponom donela Srbiji vođstvo od 3:2. Maestralna je Milica u Parizu, šteta što je imala juče tako težak žreb i u borbi za bronzu imala Francuskinju Diko za rivalku.

Na kraju je ostalo Aleksadnru Kukolju u kategoriji preko 90 kilograma da savlada Mihaela Korela, sedmoplasiranog u pojedinačnoj konkurenciji. Mučio se srpski gorostas tokom četiri minuta, ušao je u "golden skor", povredio je i levu ruku. Nastavio je da se bori, obojica su dobili po dva šidoa. Holanđanin je dobio treći šido i Kukolj je uz mnogo muka doneo Srbiji pobedu 4:2.