Srbija u Parizu

Nemci usmerili Srbiju: Pobeda nad Južnim Sudanom iscrtava okršaj sa Australijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 23:26
Košarkaši Srbije u slučaju trijumfa igraju sa "kengurima". Guliver/AP Photo/Altaf Qadri
Košarkaši Srbije u slučaju trijumfa igraju sa "kengurima".

Košarkaška reprezentacija Nemačke je odigrala još jednu izvanrednu utakmicu pobedivši domaćina Francusku sa 85:71 (24:18, 24:9, 21:19, 16:25). Prvaci sveta su tako upisali sve tri pobede, a poslednji meč koji su na Olimpijskim igrama odigrali u Lilu rešili su pre svega izvanrednom igrom u prve tri četvrtine, odnosno u prvom poluvremenu.

Ovaj duel je bio i te kako važan za reprezentaciju Srbije, s obzirom da joj je iscrtao portret protivnika u četvrtfinalu u slučaju pobede protiv Južnog Sudana (subota, 21.00 čas). 

Naime, pod uslovom trijumfa izabranika Svetislava Pešića, šeširi prilikom poludirigovanog žrebanja će izgledati na sledeći način: 

Šeširi na žrebu

Prvi: Nemačka, SAD
Drugi: Srbija, Kanada 
Treći: Australija, Francuska
Četvrti: Brazil, Grčka/Južni Sudan

Do ukrštanja dolazi između prvog i četvrtog, odnosno trećeg i drugog šešira, što "orlovima"  potpuno olakšava računicu. Naime, Kanada i Australija su igrale zajedno u grupi, tako da se ne mogu susresti pre polufinala. 

To znači da će se naša ekipa u četvrtfinalu sukobiti sa reprezentacijom Australije (od koje je izgubila na pripremnom meču za OI), dok će Kanađani igrati protiv Francuske

Naravno da u visokoj fazi takmičenja ne postoje "bolje i lošije" opcije, ali činjenica je da niko ne voli da igra nok-aut fazu protiv domaćina čitavog turnira, što će nacionalni tim Srbije evidentno izbeći. Ali polako - prvo treba savladati Južni Sudan.