Srbija u Parizu

Odbojkaši u subotu završavaju nastup na Olimpijskim igrama: SAD nisu pomogle Srbiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 22:25
Odbojkaši Srbije napuštaju Pariz Profimedia
Odbojkaši Srbije napuštaju Pariz

Odbojkaška reprezentacija Srbije u subotu završava takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Naime, našem timu je bila potrebna pobeda Sjedinjenih Američkih Država bez izgubljenog seta protiv Japana, kako bi izabranici selektora Igora Kolakovića, trijumfom na isti način protiv Kanade, mogli do pozicije jedne od dve najbolje trećeplasirane reprezentacije i plasmana u četvrtfinale. 

Nažalost, to se nije desilo, i Srbija posle duela sa Kanađanima (subota, 21.00 sat) napušta prestonicu Francuske.

Podsećamo, naši odbojkaši su do sada zabeležili dva poraza na Olimpijskim igrama u Parizu. Iako je takmičenje otpočelo relativno dobro (uzimanjem dva seta u neuspehu protiv domaćina Francuske, što nam je zadobilo jedan bod na tabeli) rasplet se nije odvio onako kako smo se nadali. 

Na drugoj utakmici na OI je naš tim ostao deklasiran od strane reprezentacije Slovenije sa 3:0. Nekoliko rezultata iz drugih grupa, koji baš nisu išli na ruku našem timu (mislimo na mečeve Japan-Argentina, odnosno Poljska-Brazil), doveo je naš tim u vrlo nezavidnu poziciju - da zavisi od uspeha SAD

Iako smo se nadali da će Amerikanci furiozno napasti istočnu reprezentaciju, oni su stigli do dva seta koja su im bila neophodna za prvo mesto u grupi, i blago se opustili, što je Japancima omogućilo da im oduzmu kobni set po naš tim. 

Ostaje da se odigra revijalni meč sa Kanadom, a potom sledi opraštanje od Pariza.