Srbija u Parizu

Srbija ubedljiva protiv Poljske: Polufinale nadohvat ruke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 22:29
Basketaši Srbije stigli su do pobede, posle poraza od Letonije Tanjug / AP Photo/Frank Franklin II
Basketaši Srbije stigli su do pobede, posle poraza od Letonije

Basketaška reprezentacija Srbije savladala je Poljsku na Olimpijskim igrama u Parizu ubedljivim rezultatom 21:12 i uspela tako u šestom meču na takmičenju dođe do trijumfa. 

Izgleda da je poraz od Letonaca dodatno motivisao kvartet "orlova" da pokažu silu protivniku na trgu Konkord i sebe dodatno približe polufinalu OI

Naš tim je od samog starta diktirao tempo prilično rano došao do veoma dobre prednosti 8:3 koja je samo narastala do kraja. 

Najveći problem su naši basketaši imali sa Adrianom Boguckim, gorostasnim igračem visine oko 2,15 metara. S obzirom na svoju nezavidnu brzinu, poljski košarkaš je u igri najčešće bio u fazi napada, a tada je često u reketu pravio ogroman problem srpskim reprezentativcima. 

Ipak, Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Marko Branković su pretežno timskom igrom i dobrim akcijama uspevala da izbaci Poljake iz takta, i dvojkom drugopoemenutog pri rezultatu 16:8 u potpunosti prelomi meč. 

Upravo je Majstorović bio najefikasniji u našem timu sa sedam poena, a pratio ga je Stojačić sa šest. 

Narednu utakmicu, basketaši Srbije igraju protiv Litvanije u nedelju, a eventualnom i očekivanom pobedom će osigurati preskakanje četvrtfinalnog duela, odnosno direktni ulaz u polufinale.