Srbija u Parizu

Sinančević podbacio: Dva prestupa i jedan nedovoljan hitac za finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 20:52
Srpski atletičar, Armin Sinančević neće se boriti za medalju MN Press
Srpski atletičar, Armin Sinančević neće se boriti za medalju

Srpski atletičar koji se takmiči u disciplini bacanje kugle, Armin Sinančević, nije uspeo da se dokopa finala Olimpijskih igara u Parizu. 

Naš sportista je iz tri bacanja, uspeo da samo jedno izvede pravilno, ali ni to jedno nije prebacilo 20 metara (19,31), tako da Srbija u bacanju kugle neće imati predstavnika u borbi za medalju. 

 

 

Ostala dva hica (prvi i poslednji) okarakterisani su kao prestupi. 

Bez finala je ostao i atletičar iz Bosne i Hercegovine Mesud Pezer koji je imao hice od 19.01 metara, 19.03 metara i 19.94 metara.

Zato je Hrvat Filip Mihaljević uspeo da izbori mesto u finalu. Mihaljević je u prvoj seriji bacio 20.09, u drugoj 20.04, a u trećoj 20.75 metara.

Podsećamo, ranije danas je Srbija doživela još jedno neprijatno iznenađenje u atletici. Naša najbolja skakačica uvis, Angelina Topić, povredila se prilikom jednog od svojih skokova u polufinalu. 

Iako je uspela da se kvalifikuje za finalnu rundu, nalazi iz bolnice se istakli da je naša atletičarka doživela naprsnuće fibule, te da joj predstoji četiri nedelje pauze. 

Srbija za sada ima jednu medalju na Olimpijskim igrama. U pitanju je zlato koje su osvojili Zorana Arunović i Damir Mikec u streljaštvu. Nažalost, pored toga, mnoga očekivana odličija nisu planirano stigla u ruke naših sportista...